Santa Fe, New Mexico – USA’s ældste delstatshovedstad

Santa Fe i New Mexico er en helt særlig by i USA. Arkitekturen i USA’s ældste delstatshovedstad er meget mexicansk-inspireret, og Santa Fes opbygning er med sine snoede vejsystem utrolig uamerikansk. I USA er de fleste byer nemlig opbygget i et grid-system, med lige veje i et fast og kvadratisk system. Byen er helt bestemt et stop værd, på Route 66, eller hvis I er på disse kanter, og gerne vil opleve en meget anderledes, men rigtig hyggelig by. 

Overnatning i Santa Fe*

Generelt om Santa Fe

Her finder man fine pueblo-bygninger i adobe-stil, indianer-gadesælgere, turkise smykker og spansk-koloni historie. Den uamerikanske by-indretning stammer tilbage fra den spanske kolonitid, hvor byer skulle opbygges rundt om en stor plads (Plaza), hvor vejene udgik fra og rundt om.

Santa Fe er absolut et godt stop, hvis man er på road trip, især hvis man er på Route 66. Santa Fe var nemlig i en årrække en del af den legendariske rute, og selvom den ikke længere er en del af Route 66, vil jeg alligevel anbefale jer at kigge nærmere på denne charmerende by. Byen har sågar fået sin helt egen Bob Dylan sang, hvor Dylan blandt andet synger:

… she’s in Santa Fe,
Dear, dear, dear, dear, dear Santa Fe.
Now she opens up and lets me home,
She’s brown but she keeps from roam,
She’ll open up a happy home,
She’ll think it’ll be warm in Santa Fe.

Fakta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button