Besøg Bakersfield – Vestkystens countrymusikalske hovedstad

Bakersfield … Når amerikanere hører dette bynavn, rynker de fleste på næsen eller kommer med lattersudbrud og platte jokes. Bakersfield ligger i Californien, men den har hverken rigt kulturliv eller storslået natur. Den har til gengæld USA’s dårligste luft. Men den har også en fantastisk placering på vejen rundt i Californien, den har countrymusik og dejligt vejr. Selvom Bakersfield ikke bør været målet for en rejse til USA, vil jeg alligevel argumentere for, at den er et stop værd. Geografisk ligger Bakersfield midt imellem Solvang og Death Valley. 

Fakta om Bakersfield

Bakersfield er den primære og største by i Kern County. Byen blev oprettet i 1864, da Thomas Baker, under den store guldrus, slog rod ved Kern County-floden. Området fik herefter navnet Baker’s Field.
Primærindustri er olie. I Bakersfield bor i omegnen af 350.000, og det anses som en af de mest konservative byer i hele Californien. Her stemmes primært republikansk. Som nævnt, er Bakersfield indehaver af den kedelige førsteplads når det kommer til dårlig luftkvalitet. Dette skyldes blandt andet den geografiske placering midt i dalen, hvorfor skovbrande og forurening fra kysten ofte havner her, og har svært ved at forsvinde.

Countrymusik i Bakersfield

Bakersfield er kendt som “The Country Music Capital of the West Coast”. Byen er hjem for de berømte countrymusikere Buck Owens og Merle Haggard. I 1950’erne skabte de The Bakersfield Sound – en musikstil med rødder i Dust Bowl-tilflytterne. På en rejse til Bakersfield kan du overvære et show i Crystal Palace, som blev skabt af Buck Owens i 1996 som et koncertsted for countrymusik. Crystal Palace er ikke kun et spillested, men har også en natklub, en bar, et museum og en restaurant. Når man rejser til Bakersfield, kan man studere den legendariske sangers karriere på Buck Owens Crystal Palace Museum. Når man går rundt i byens gader, er denne sang en passende kammerat:

Naturoplevelser omkring Bakersfield

Bakersfield ligger tæt på flere naturoplevelser:

Sequoia National Forest – ligger en kort køretur op mod Kern River Canyon. Her kan du du vandre, cykle eller klatre på bjergets tinder og stier. I de varmere måneder har du mulighed for at fiske eller prøve kræfter med rafting. Om vinteren kan du nyde sneen på de velpræparerede ruter til folk på ski og snesko.

Lake Isabella – ligger ved indgangen til Sequioa National Forrest, fra Bakersfield-siden. Det tager ikke lang tid at nå op til de rullende bjerge og fredfyldte omgivelser.

Pyramide Lake – kommer du fra LA, eller skal du til LA fra Bakerfield, kan du stoppe ved Pyramide Lake. En lille find sø, hvor der er en pyramide formet ind i omgivelser. Den er svær at få øje på fra vejen, og det er ganske let lige at holde ind og nye roen.

Lake Ming – tæt på Bakersfield, hvor du kan fiske eller stå på vandski.

Kultur og events i Bakersfield

Fox Theater der har eksisteret siden 1930. Du kan nyde en lang række forestillinger med alt lige fra ballet og film til comedy og koncerter, i denne historiske art deco-bygning. Du finder Fox Theater i centrum på: 2001 H St.

 

Kern County Fair – hvis du lander i Bakersfield i de sidste to uger af september, bør du aflægge visit. Det er dejlig amerikansk og bondsk. Der sælges corndogs og øl, er koncerter og dyreudstillinger, samt karruseller. For mange beboere, er dette et af årets højdepunkter.

Rabobank Arena – hvis du søger sportsbegivenheder, større koncerter og arrangementer, skal du tjekke Rabobank Arena.

Der er naturligvis mulighed for minigolf, biografture og bowling i Bakersfield. Men generelt er der altså ikke det vilde kulturliv i byen, dermed ikke sagt, at det ikke er muligt at hygge sig og opleve ting i Bakersfield. Det er det! Man skal bare opsøge det. Kan du ikke finde på noget, er der altid indkøbscenteret Valley Plaza Mall, som jeg bestemt kan anbefale. Det er ikke voldsomt stort, men rummer alligevel Victoria’s Secret, Abercrombie & Fitch, Forever 21 og et væld af små unikke tøjbutikker. Du finder Valley Plaza Mall på: 2701 Ming Ave.

Spisesteder og barer i Bakersfield

Madkultur er der rigeligt af i Bakersfield. Jeg vil lige nævne nogle af de mere specielle steder, hvor der både er atmosfære og god mad.

Pyrenees Café – en baskisk restaurant, der er ufattelig populær. Det er der også god grund til. Baskisk mad er vidunderligt, og ulig meget andet du har prøvet. Restauranten ligger i et mystisk område, men lad ikke det skræmme dig! Her gemmer der sig en ægte perle helt tilbage fra 1901, der har fungeret som baskisk restaurant siden 1935. Du finder den på: 601 Sumner St. En anden baskisk restaurant er Wool Growers, der bestemt også er et besøg værd, hvis du har fået smag for baskisk mad. Og det tror jeg, du har. Du finder Wool Growers på: 620 E 19th St.

Rosemary’s – en dessertrestaurant hvor du passende kan tage hen og få din isdessert. Her er der hyggelig atmosfære og vanvittige milkshakes, is og kager. Du finder Rosemary’s i centrum på: 2733 F St.

Woolworth’s Diner – Tag på opdagelse i den sidste af sin slags. Woolworth’s er noget helt særligt, og er du i Bakersfield, er det en god idé at svinge forbi den gamle og historiske diner. Du kan læse mere om Woolworth’s her.

Der er ikke det rigeste byliv i Bakersfield. Men det der er, kan du finde i centrum og tæt på hinanden.

Guthrie’s Alley Cat – Den hyggeligste og ældste dive-bar i Bakersfield. Her er der trangt med pladsen, men hjerterum og varme. Bartenderne er vittige og flinke – og måske de kender en enkelt dansk frase, hvis du siger, du er fra Danmark 🙂 Snyd ikke jer selv for en øl på The Alley Cat, som du finder på: 1525 Wall St.

Folket, racisme og historien i Bakersfield

Bakersfield er en by fyldt med racisme og fordomme. Da Donald Trump blev præsidentkandidat, tog en reporter fra BBC til netop Bakersfield, for at undersøge, hvor Trump-støtten kom fra, og hvad den havde grund i. Her mødte reporteren åbenmundet racister, der simpelthen var bange for, at mexicanerne og de sorte, ville “tage over”. Nogle kaldte mexicanerne for beskidte og nærmest ‘urørlige’.

Bakersfield har tiltrukket mange latinamerikanere, på grund af olieindustrien, der er vigtig i Bakersfield og nærområdet. Det er en fattig by, og en meget opdelt by. Som alle andre større byer, er der klasse- og raceinddelte områder og boligområder. Der er heraf også en del kriminalitet. Der er problemer med hardcore bander og raceopgør. Det er ikke noget man skal være bange for, hvis man færdes som turist i Bakersfield. Men som altid, er det fornuftigt, ikke at bevæge sig alene ind i de snuskede områder om natten.

Jeg har selv oplevet, hvor racistisk folk i Bakersfield kan være. Det kan du læse mere om her.

Jeg holder jo meget af Bakersfield og folket, fordi jeg har boet to år i byen. Så kommer man jo ind under huden på folket, og lærer også, hvad der egentlig ligger bag de racistiske handlinger og udtalelser: Frygt. Frygt for at miste det velkendte, frygt for det ukendte og frygt for forandring.

Oprindeligt var Bakersfield en by for den hvide middelklasse. Det var en blomstrende by, grundlagt på olien. Oliepriserne gjorde, at industrien nærmest kollapsede. Med flere fattige og arbejdsløse, kunne fordomme og fordømmelse rigtig få næring. Trump talte derfor også til mange af dem, der havde mistet deres job – især de, der havde en oplevelse af at have mistet jobbet til mexicanere. Bakersfield er på alle måder et studie i, hvorfor Trump endte som USA’s 45. præsident.

I bydelen Oildale, var der førhen kun hvide. Sorte skulle krydse broen før kl. 20.00. Sorte var ikke velkomne. Nu er Oildale den fattigste del af Bakersfield, og et område, der ikke er et besøg værd.

Hoteller i Bakersfield

Det er ikke svært at finde Hoteller i Bakersfield*. Hvis du vil have lidt Bakersfield-kulturhistorie, bør du tjekke ind på Padre Hotel*. Hotellet ligger i centrum, og blev for få år siden gennemrenoveret. Der er ikke meget glamour i Bakersfield, men på Padre Hotel kommer man da lidt nærmere.

Bakersfield er måske ikke en smuk by. Den er måske ikke engang seværdig. Men netop derfor synes jeg den er et besøg værd. For den er ægte, og fyldt med amerikanske skæbner. Gæstfriheden fejler intet her, og har du lyst til et lille afhop eller et par dages afbræk fra de gængse turistede ting rundt i Californien, er det netop byer som Bakersfield, der kan give dig indsigt og indblik i, hvordan USA også er. Folket her er meget villige til at snakke politik, men husk nu på, du er i Trump-land, og selvom de gerne vil lytte, har de svært ved at begribe, at vi ikke kan se, hvor “fucked-up” vores system er.

For at komme til byen fra LAX – hvis du ikke har en bil – kan du tage Airport bus – der kører uden stop. Den afgår cirka hver tredje time fra Lufthavnen. Når du kommer til Bakersfield, er det ganske let at leje bil hos alle de store udlejningsfirmaer.

Se oplevelser i Bakersfield* hvor du blandt andet kan komme på zombie-skattejagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button