Must-see vejsideattraktioner i Mississippi

Hvis man er på roadtrip i Mississippi, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Mississippi. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Mississippi’. Her er både Elvis-statue, en politisk ukorrekt restaurant og en kæmpe vandmelon. God fornøjelse!

The Blues Crossroads

599 N State St, Clarksdale

Mississippi
Flickr/Peter Burka

Det siges, at bluessangeren, Robert Johnson indgik en pagt med djævlen – for at blive den berømte sanger, som han gjorde. Det kendte kryds, Clarksdale Crossroads – også kendt som Blues Crossroads og Devil’s Crossroads – markerer eftersigende det sted, hvor pagten blev indgået.

The Apron Museum

110 W Eastport St, luka

Flickr/girlsinthewoods

Verdens eneste forklædemuseum finder man her! Herinde finder man tusindevis af forskellige forklæder, i alle afskygninger. Museet er gratis at besøge.

Margaret’s Grocery

4535 N Washington St, Vicksburg

Flickr/Hannah Mae

Margaret’s Grocery var et meget populært stop på Highway 61 i flere år. Pastor Dennis og hustruen, Margaret drev denne farverige købmandsbutik selv. Efter pastorens død i 2012 gik bygningen i forfald. Mississippis folkekunstforening driver nu stedet, og er i færd med at genoprette den.

Coffee Pot Inn

915 S 1st St, Brookhaven

Mississippi
Flickr/Robby Virus

The Coffee Pot Inn åbnede i 1931 som Brookhavens første drive-in restaurant. Bygningen står i dag tom, men med sin kæmpe kaffekande på taget, er det et lokalt landemærke.

Elvis Presley Homecoming Statue

71 E Troy St, Tupelo

Flickr/Tupelo CVB

Tupelo elsker naturligvis Elvis. Elvis blev nemlig født i Tupelo. Derfor er der mange Presley-oplevelser her i området, og en af dem er denne bronzestatue af Kongen af Rock. Statuen viser Elvis række ud efter fans til en koncert i 1956 i netop Tupelo.

Stor vandmelon

248 US 49, Seminary

Flickr/Joe Spake

Denne enorme vandmelon var engang reklame for en butik, der hed Watermelon Patch. I dag sælger butikken tøj og souvenirs, og hedder Sole Sisters. Men vandmelonen står her stadig, og er genstand for mange turistfotos.

Mammy’s Cupboard

555 US-61, Natchez

Flickr/Iona Hoeppner

En af Mississippis mest besøgte vejsideattraktioner er også en fungerende frokostrestaurant. Mammy’s Cupboard blev grundlagt i 1940. Bygningen er udformet som en mammy – med restauranten inde i kjolen. En mammy er en stereotype af en afroamerikansk kvinde, der tager sig af familien (primært som hushjælp hos en hvid familie). Den politisk ukorrekte bygning er med tiden blevet malet lysere i huden – men navnet og forhistorien rummer stadig krænkende og politisk ukorrekte undertoner. Læs om en anden stereotype, blackface, her.

Kermits fødested

415 S Deer Creek Dr E, Leland

Flickr/Nancy Regan

Grundlæggeren af dukkerne fra Muppet’s Show, Jim Henson, blebs født i Greenville. Det var i Leland, at Jim legede som ung dreng, og fik ideerne til de verdenskendte figurer – herunder Kermit. Tag forbi Kermits fødested og se forskellige Muppets memorabilia på det lille museum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button