Must-see vejsideattraktioner i Kansas

Hvis man er på roadtrip i Kansas, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Kansas. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Kansas’. Her er både verdens største garnnøgle, et enormt påskeæg og Land of Oz. God fornøjelse!

M.T. Liggetts politiske skulpturer

207 Elm St #201, Mullinville

© Flickr/Bob Toye

M.T. Liggett var en kunstner, der havde en helt særlig passion. Han lavede nemlig skulpturer af politikere.  Blandt Hillary Clinton og George W.  Bush kan man finde vindmøller og vindspil. Et smukt eksempel på amerikanernes opfindsomhed, og et helt unikt stop på ens roadtrip i Kansas.

Garden of Eden

305 E 2nd St, Lucas

© Flickr/Quadrofonic Wingnut

Garden of Eden er en helt særlig vejsideattraktion. S. P. Dinsmoor flyttede til Lucas i 1891, og frem til sin død arbejdede han på dette mesterværk. Edens have er fyldt med kalkstens skulpturer, og hele området er en oplevelse, man ikke må gå glip af i Kansas.

Frihedsklokken af hvede

200 Poplar St, Goessel

© Flickr/Keith Wondra

På Mennonite Heritage and Agricultural Museum kan man opleve denne hvede-udgave af den ikoniske frihedsklokke. Klokken blev indviet i forbindelse med USA’s 200 års fødseldags i 1976. Kansas’ hvedeindustri er stor, hvorfor det naturligvis giver mening, at man laver en Liberty Bell af den afgrøde. Få flere fakta om Kansas.

Rock City i Kansas

1051 Ivy Rd, Minneapolis

© Flickr/Chod Hedinger

I Minneapolis ligger der en stor park, der byder på over 200 særlige stenformationer. De er dannet af Dakota-sandsten, og Rock City er, ifølge området selv, det eneste sted i verden, hvor man kan finde så store formationer af denne art.

Verdens største samling af de mindste udgaver af de største ting

214 S Main St, Lucas

Kansas
© Flickr/Kelly Ludwig

Erika Nelson brugte mange år på at rejse rundt i USA i jagten efter vejsideattraktioner. Hun kørte rundt i bussen, der er afbilledet ovenover. Erika lavede herefter små udgaver, af alle de store vejsideattraktioner, som hun fandt på sin vej. Dermed er kan man se de største attraktioner i lille udgave, her i dette vilde museum.

Bowl Plaza

121 S Main St, Lucas

Kansas
© Flickr/ccarlstead

Når man nu er i Lucas, kan man passende gøre toilet stop ved Bowl Plaza. Bygningen er formet som et toilet, og indeni er der fyldt med alverdens mosaik og skør kunst. Et absolut must-see!

Verdens største garnnøgle

719 Wisconsin St, Cawker City

© Flickr/J Kepper

Frank Stoeber besluttede i 1953 at samle sisalgarnrester, som han fandt i sin lade, og rullede dem sammen til en bold. Efter otte år, var garnnøglen vokset til 3,3 meter i diameter. Men pludselig havde en mand i Minnesota overgået Stoebers garnnøgle, og de lokale i Gawker City to sagen i egen hånd. Hvert år afholder man en marathon-begivenhed, for at bevare æren af at have verdens største garnnøgle. En sand turistattraktion i Kansas.

Dorothys hus og Land of Oz i Kansas

567 E Cedar St, Liberal

© Flickr/J. Flock

I Kansas er man meget stolte af Troldmanden fra Oz. Derfor erklærede byen, Liberal sig i 1981 for hjem for hovedpersonen, Dorothy Gale. De importerede et hus, der mindede om huset i filmen, fra en nærvedliggende by. Derfor kan man i dag besøge Dorothys hus og Land of Oz med en tour gennem den magiske fortælling. Et must-see i Kansas.

Verdens største tjekkiske påskeæg

2520 Ave D, Wilson

© Flickr/buickstyle232

Wilson er Kansas’ “tjekkiske hovedstad”. Derfor har man naturligvis opstillet verdens største tjekkiske påskeæg, der er hovedattraktioner ved den årlige fejring af byens tjekkiske rødder.

Kæmpe Van Gogh-maleri

1901-1917 Cherry Ave, Goodland

© Flickr/Keith Wondra

I 2001 skabte kunstneren, Cameron Cross denne enorme replica af Van Goghs solsikke-maleri. Staffeliet er verdens største.

Mount Sunflower

Weskan

© Flickr/Edwin Carter

Nej, det er tydeligvis ikke et bjerg, men det er man ligeglad med i Kansas. Her formår man altid at få det bedste ud af alt, og derfor skal det også markeres, at dette er det højeste punkt i Kansas.

Keeper of the Plains

339 Veterans Pkwy, Wichita

Kansas

Denne skulptur er et ikonisk symbol i byen, Wichita. Den blev kreeret af den indfødte amerikaner, Blackbear Bosin. Skulpturen blev indviet i 1974 – året for USA’s 200 års fødselsdag. Skulpturen står på piedestal, og kigger ud over byen, der hvor floderne Big Arkansas og Little Arkansas mødes.

Truckhenge

4124 NE Brier Rd, Topeka

Truckhenge, Kansas
© Flickr/Lynae Zebest

I Nebraska har man Carhenge, og i Texas har man Cadillac Ranch. Men hvad med Truckhenge?! Her er et skønt miskmask med gamle trucks, der er begravet i jorden. Rundt om er der andet genbrugskunst. Truckhenge blev skabt i 2000 af Ron Lessman, som svar på myndighedernes krav om, at han ryddede op på sin grund, og samle vognene op. Genialt.

Statue af Johnny Kaw

N. 11th St. and Poyntz Ave., Manhattan

© Flickr/Chris Murphy

Johnny Kaw er Kansas’ udgave af den klassiske muffler man, Paul Bunyan. Kaw er en fiktiv figur, der var nybygger i Kansas. Han ses naturligvis med en le. Figuren blev kreeret i 1966, og de lokale holder meget af statuen af deres lokale helt og legende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button