Must-see vejsideattraktioner i Alaska

Hvis man er på roadtrip i Alaska, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Alaska. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Alaska’. Her er både en park med totempæle, en stor igloo og en bue af hvalknogler. God fornøjelse!

Kæmpe metalkylling

Airport Rd, Chicken

Flickr/Jimmy Emerson, DVM

I byen Chicken, ved Chicken Gold Camp and Outpost, kan man finde nogle store kyllinger, lavet i skrotmetal.

Batmobile

George Parks Hwy, Houston

Flickr/David Hall

Batmobile ved fyrværkeributikken, Gorilla Fireworks i Houston blev bygget af David Hall i 1987. Er man på vej til Denali fra Anchorage, kører man lige forbi.

Barrow Whale Bone Arch

Brower St., Utqiagvik

Alaska
Flickr/Alane Shoemaker

Det er ikke helt ligesom Gateway Arch i St. Louis, men her finder man ‘porten til Arktis’. Den lille bue er lavet af knogler fra en kæmpe hval, og hænger godt sammen med områdets historie med hvaler og hvalfangst.

Kæmpe hammer ved hammermuseum

108 Main St, Haines

Flickr/Jimmy Emerson, DVM

Man kan naturligvis besøge dette hammermuseum, der har over 2,000 hammere i alle afskygninger. Men som vejsideattraktioner er denne overdimensionelle hammer et must-see.

Verdens største guldgraver-pande

Anvil City Square, 308 Bering St, Nome

Flickr/Andyr27

Nome blev oprettet i 1901, og er hjem til en stor guldgraver-pande. Faktisk er det verdens største. Ved siden af panden kan man se tre bronzestatuer af de tre skandinaviske mænd, der opdagede guld I Nome i 1898.

Last Train to Nowhere

Nome-Council Rd, Solomon

Alaska
Flickr/Ardeola

Guld-lykken var dog kort i Nome. For at forbinde minerne, byggede man en jernbanestrækning på få kilometer, i 1903. I 1907 stoppede de tre damplokomotiver med at køre, og i 1923 fjernede en tundra sporene. Toget til ingensteder er blandt de mest besøgte vejsideattraktioner i Alaska.

Igloo City

George Parks Hwy, Cantwell

Alaska
Flickr/jay patrikios

I 1972 satte Leon Smith sig for at bygge et hotel formet som en iglo. Udvendig blev Smith godt nok færdig, men indvendig ikke helt. Hotellet åbnede derfor ikke. I dag står igloen efterladt, mellem Anchorage og Denali-bjerget. Igloo City er blandt de mest besøgte vejsideattraktioner i Alaska.

Mukluk Land

AK-2, Tok

Flickr/Travis

Mukluk Land er en af de mest særlige vejsideattraktioner i delstaten. Muklus er en traditionel støvle, der er lavet af sæl- eller rensyrskind. Mukluk Land består af en masse junk i kombination med forlystelsespark. Se Julemandens rumskib, verdens største mukluk, minigolfbane og en iglo-trampolin.

Saxam Totem Park

2660 Killer Whale Ave, Saxman

Alaska
Flickr/SwellMap

Denne park er fyldt med totempæle, og blev i 1979 registreret på National Register of Historic Places. Nogle af totempælene er gamle pæle, der er bragt hertil fra efterladte Tlingit-landsbyer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button