Must-see vejsideattraktioner i Rhode Island

Hvis man er på roadtrip i Rhode Island, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Rhode Island. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Rhode Island’. Her er både en totempæl fyldt med pistoler, et kæmpe insekt og en stor drage. God fornøjelse!

Kodiak Bear i Rhode Island

227 Hope St Providence

©Flickr/Matt

Brown University har en kæmpe Kodiak-bjørn som maskot. Statuen her kaldes for ‘Indomitable’ (uovervindelig.) Bjørnen, der er i størrelse 1:1, blev skabt af skulptøren, Nick Bibby.

Totempæl af pistoler

S Main St, Providence

©Flickr/Matt

Hvem har ikke altid drømt om at se en totempæl fyldt med pistoler? Jamen så skal man bare et smut til Rhode Island. I Memorial Park finder man denne pæl af beton og stål, og 1,000 pistoler. Kunstneren bag var Boris Bally.

Big Blue Bug

161 O’Connell St, Providence

©Flickr/Jim McElroy

Det store blå insekt er også kendt som Nibbles Woodaway, og der er en maskot for Big Blue Bug Solutions. Glasfiberfiguren er 928 gange så stor som en rigtig termit. Figuren blev bygget i løbet af fire dage, tilbage i 1980, og den kostede $20,000. Det er med sine knap 20,000 kilo verdens største insekt. Den ikoniske maskot er ofte klædt ud til festligheder – f.eks. som Uncle Sam til 4. juli, eller med julelys i december.

Bygning formet som mælkeflaske

920 Eddie Dowling Hwy, North Smithfield

©Flickr/Jonathan Haeber

Denne vejsideattraktioner åbnede i 1929 i Lincoln. ‘The Milk Can’ fungerede som isbutik, indtil den lukkede i 1968, og blev flyttet til sin nuværende lokation i 1991, på grund af forurening på grunden.

Dragen på taget

5th lane, 100 South St, Providence

Rhode Island
©Flickr/cmiper

På toppen af ‘Children’s Museum’ finder man denne skønne drage, der er inspireret af den traditionelle kinesiske drage. Dragens hale stikker ud på den anden side af bygningen.

Mr. Potato Head

1027 Newport Ave, Pawtucket

Rhode Island
©Flickr/ArtFan70

Hasbros hovedkvarter ligger i Rhode Island, og derfor hjemstavn for den populære Mr. Potato Head-serie. I 2000 besluttede Rhode Island at promovere sig selv som familiedestination, og fik opsat 37 store Mr. Potato Heads rundt om i delstaten. I dag er mange af de statuer væk, men foran hovedkontoret kan man finde den originale. I Warren finder man ‘Regular Joe’, i Bristol ligger en ‘Uncle Sam’ og i West Greenwich er der en brandmands ‘Mr. Potato Head.

Narragansett Indian Monument

Kingstown Road (Route 1A) og Strathmore Street, Narragansett

©Flickr/Doug Kerr

Denne kæmpe statue blev rejst for at ære Narragansett-indianerne. Kunstneren bag, Peter Wolf Toth, har brugt over 30 år på at udfærdige og placere statuer af indfødte amerikanere, rundt i de amerikanske stater.

Newport Tower

5 Touro Park St W, Newport

©Flickr/Wally Gobetz

Dette store tårn i Newport er lidt af et mysterie. Ingen ved helt hvem det stammer fra, eller hvornår det blev bygget. Var det vikingerne, var det kolonister eller var det riddere? Besøg tårnet og gæt selv videre..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button