Ting du måske ikke vidste om New Mexico

1. New Mexico blev en del af det spanske kongerige i 1598. De spanske erobrere kaldte landet for Nuevo México (New Mexico), efter den aztekiske dal ved Rio Grande River i Mexico. Navnet Mexico stammer fra Nahuatl’s Mexihco. Betydningen er uklar. Det kan være en afledning af Mextli eller Mexihtli, som alternative navne for Huitzilopochtli, krigsgud og beskytter af aztekerne. Det kan også være en kombination af ordene metztli (‘måne’), xictli (‘center’) og –co (‘sted’).

2. Den berygtede lovløse, Billy the Kid, blev skud og begravet i Fort Sumner i 1881. Man mente, at Henry McCarty (som forbryderen var døbt) havde dræbt 27 mennesker. I dag er der et museum i byen, hvor man blandt andet kan se en Billy the Kid – hårlok.

3. USA’s ældste delstatshovedstad er Santa Fe.

4. Hvert år afholdes der en kæmpe luftballonfestival i Albuquerque – Albuquerque International Balloon Fiesta.  Den ni-dage lange festival afholdes i oktober, og startede i 1972. Dengang sendte man 13 balloner op for at fejre en lokal radio stations 50 års fødselsdag. I dag sendes flere end 1,000 luftballoner op.

5. Roswell er byen, hvor verdens mest kendte og grundige UFO-undersøgelse fandt sted. I 1947 påstod indbyggere i Roswell nemlig, at de så en UFO styrte til jorden. Militæret sagde, at det var en vejrballon, men det overbeviste ikke alien-affectionados. Siden er byen blevet synonym med rumvæsener, UFO og konspirationsteorier. Turisterne flokkes til, for at tage del af de mange alien-oplevelser og steder man kan besøge i UFO-byen.

6. New Mexico er den amerikanske delstat, der har flest ikke-asfalteret veje. Faktisk er knap 75 % af vejene uden asfalt.

7. Omkring 9 % af indbyggerne i New Mexico er indfødte amerikanere.

8. Bill Gates og Paul Allen grundlage Microsoft i Albuquerque i 1976.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button