Sandia Mountains – højt over Albuquerque

Folk, der bor i Albuquerque, elsker Sandia Mountains, og med god grund. Det høje bjergkæde troner mere end 1.500 meter over byen, og leverer en imponerende scene, og et nærtliggende tilflugtsted fra varmen. 

Adgang til Sandia Mountains

Der er to måde at komme op på toppen af Sandia Mountains: I kan tage tramway’en, der løfter jer op fra Albuquerque-siden; eller I kan køre op til toppen, ved at tage bagvejen af bjergkæden. Fra I-40 skal I tage NM Ret. 14 – Turquoise Traol Byway – til Sandia Crest Road.

Hvis I vælger svævebanen, kommer I over 1.200 meter op i højderne, på blot 15 minutter. Køreturen tager meget længere, men den snirklede og stejle Sandia Crest Road (der er 19 km lang) er en sand fornøjelse, hvis I kan lide sving …

Der er skrevet og sagt meget godt om den vidunderlige Sandia Peak Tramway, men personligt har jeg taget bilen i stedet – hvorfor jeg ikke kan udtale mig om svævebaneturen. Hvis du vil vide mere om tramway’en, kan du tjekke dets hjemmeside for interessante fakta, åbningstider og billetpriser. Du kan også tage på en privat tur i og omkring Albuquerque.

Sandia Crest – på toppen med fantastisk udsigt

Hvis I følger vejen langs Sandia Crest Road, vil jeres tur ende lige under snesevis af TV- og radiotårne. På grund af de nærtliggende tårne og radiobølgerne, kan det godt være svært at bruge bilalarmen og centrallåsen.

Forenden ligger også Sandia Crest House. Denne gavebutik og restaurant ligger i 3254 meters højde, og er et udmærket sted lige at få varmen … Heroppe er det nemlig ret koldt, og det blæser en halv pelikan.

Da jeg var der i starten af marts, lå der sne og temperaturen nærmede sig frysepunktet. Ikke så smart for en af mine rejsekammerater, der stadig havde sandaler på …

Men hvis I ikke har noget imod den potentielt bidende kulde på toppen af Sandia Mountains, vil I nyde en fremragende udsigt ud over bjergene, som de forsvinder i ud i ørkenjorden. I kan se Albuquerque herfra, selvom den synes meget lille der i det fjerne.

Bevæger I jer lidt væk, og ned, fra Sandia Crest House, kan I følge en kort sti, der giver endnu flere potentielle foto-muligheder. Om vinteren vil stien være glat og sneklædt, og i forårsmånederne skal I være påpasselige i på den mudrede lille sti.

Videre af Route 66

Mit besøg på Sandia Mountains var en del af et Route 66 – roadtrip.

Et andet nærtliggende Route 66-stop, som I bør tage med, er Tinkertown. Museet er åben fra april til oktober, og det koster blot $3 for voksne, og $1 for børn. Her kan I opleve Ross Wards håndudskårne træfigurer, hvoraf mange af dem er designet til at skabe en lille western-by.

Der er så dejligt skørt i Tinkertown, og hvis I er på de kanter, kan I ligeså godt gøre et kort stop her.

Om sommeren bliver skilifts forvandlet til cykellifts, så vovehalse og mountain bikere kan nyde den hæsblæsende tur nedad, uden at skulle knokle for at køre opad.

Sandia Mountains er et oplagt stop, hvis I kører langs Route 66 eller hvis I gør ophold i Albuquerque nogle dage, og I gerne vil se byen fra en helt vidunderlig side af.

Hoteller i Albuquerque

På den videre rute, er der rigeligt at vejsideattraktioner, meget af det, sådan helt uden mening og betydning:

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button