Must-see vejsideattraktioner i New Mexico

Hvis man er på roadtrip i New Mexico, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i New Mexico. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i New Mexico’. Her er både verdens største pistacienød, verdens største chili og en vej, der spiller musik. God fornøjelse!

Conny’s Photo Park

2881 NM-14, Madrid

New Mexico

Hvis man har besøgt Sandia Mountains og kører videre på Turquiose Highway, vil man passere denne skøre fotopark. Her står der et væld af store farverige billeder, nogle med huller, så man kan få taget lidt selfies. Der er rig mulighed for lidt sjov i gaden her.

Cruising San Mateo 1

San Mateo Blvd SE, Albuquerque

Flickr/RandyTalley

Denne attraktion er også kendt som ‘Chevy on a Stick’. Det er virkelig en fin vejsideattraktion. Den blev opført i 1991, og udfærdiget af kunstneren, Barbara Grygutis. Den består af en bue af blå mosaik med en 1954-Chevy på toppen.

Roswell

Roswell

Flickr/ZapWizard

Det er umuligt at udvælge en vejsideattraktion i Roswell. Dette er byen, der er kendt for en nedstyrtet UFO i 1947, og turister valfarter hertil i jagten på aliens og overnaturlige ting. Men her kan man blandt andet se flyvende tallerkener, alienfigurer og en hel by, der er præget af den mystiske begivenhed. Man kan læse mere om andre paranormale steder i USA, hvor man kan gå på jagt efter aliens og UFO’er her.

Musikvej i New Mexico

Route 66, Tijeras

Der er naturligvis mange Route 66 – oplevelser i New Mexico. Men denne er helt unik, og så er den ganske skjult for øjet. Dette er en attraktion for øregangene. Når man kører på den legendariske rute og rammer byen Tijeras, vil man se et skilt med hastighedsgrænse på 45 mph. Hvis man følger skiltet, vil ens dæk, i symfoni med vejen, afspille ‘America the Beautiful’. Musikvejen blev oprettet i 2014, for at se, om folk vil følge hastighedsgrænserne, hvis der er en fordel ved det.

Fox Cave

26897 US-70, Ruidoso Downs

Flickr/jimsawthat

Fox Cave var engang et gemmested for Billy the Kid. I dag er det en populær turistattraktion i New Mexico. Museet har mange sjove samlinger – såsom Marie Antoinettes krone og aliensting. Men man behøver ikke at gå ind. Ude foran er der nemlig rigeligt af vejsideattraktioner, nogle mere skøre end andre. Der er aliens, muffler man og dinosaurer.

Verdens største pistacienød

7320 US-54, Alamogordo

New Mexico
Flickr/DClemm

Tag forbi McGinn’s Pistachio Tree Ranch og nyd synet af verdens største pistacienød. Den store nød er lavet af beton, og den blev bygget i 2008, for at lokke rejsende væk fra vejen og ind til pistaciefarmen. Her er der souvenirbutik og tours.

Ethyl the Whale

86 College Dr, Santa Fe

Flickr/dadadreams

Ethyl er en kæmpe blå hvalskulptur, der er lavet af plastikaffald. Hvalen blev lavet af to kunstnere fra San Francisco, og den står på Santa Fe Community College campus. Hvalen skal sætte fokus på plastikkens negative indflydelse på miljøet.

Apple Boy i New Mexico

949 US-82, High Rolls

Flickr/Dave Villa

Bill og Beverly Niffenegger, ejerne af Old Apple Barn, havde et stort ønske om en kitsch vejsideattraktion foran deres æblevirksomhed. Derfor byggede de deres fine maskot selv – Apple Boy. Det tog parret to måneder, inden maskotten stod færdig i 2010.

History in Bronze

W. Main St., Artesia

New Mexico

I Artesia har man placeret bronzefigurer rundt på forskellige hjørner af hovedgaden. Alle fortæller et historisk begivenhed, med betydning for området.

Four Corners Monument

4 Corners Rd, Teec Nos Pos

Hvem kunne ikke tænke sig at stå i fire delstater på en gang? Ved Four Corners Monument i Shiprock kan man netop der. På dette sted mødes New Mexico, Arizona, Utah og Colorado nemlig. Samlingsstedet er markeret med en lille bronzeplatte, med plads til en fod i hver delstat. Så er der rig mulighed for den obligatoriske selfie, men vær opmærksom på, at der ikke er særlig meget andet spændende i området.

Monumentet ligger i et Navajo-reservat. Adgangen til skæringspunktet sker derfor fra New Mexico. Indtægterne for indgangspriserne går til indianerstammen, der også har boder med lokal håndværk.

Roadrunner af genbrug

32 AL-106, Las Cruces

Flickr/Mitchell Ryan Smith

Denne kæmpe roadrunner i Las Cruces ærer to ting: Den officielle fugl i New Mexico og genbrug. Roadrunneren blev lavet i 1993, og består udelukkende af genbrugsmaterialer. Den har blandt andet lygter fra en folkevogn som øjne.

Verdens største chili i New Mexico

2160 W Picacho Ave, Las Cruces

Flickr/christian.

Hot og spicy! Besøg verdens største chili ude foran Big Chile Inn i Las Cruces. Den er lavet af mere end 2,000 kg beton, og har prydet motellet siden 2010.

Very Large Array

Socorro

New Mexico

Her står der 27 radioantenner. Et særsyn, der er blevet brugt i film som ‘Independence Day’ og ‘Terminator Salvation’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button