Donald J. Trump State Park: Den forladte og øde park

Vidste du, at Præsident Trump har sin helt egen State Park, opkaldt efter ham? I staten New York, ligger Donald J. Trump State Park, der er totalt forladt og øde. 

Historien bag Trump State Park

Donald J. Trump State Park er en 1,8 kvadratkilometer stor og underudviklet park, i staten New York. Parken består af en grund, der blev doneret af Donald J. Trump til staten New York, tilbage i 2006. Derfor er parken opkaldt efter den senere præsident.

Parken købte Donald allerede i 1990’erne, i ønsket om at bygge en stor golfbane. Grunden kostede $2.000.000. Men Trump kunne ikke få byggetilladelse af myndigheder, og parken stod herefter blot og gik i forfald.

Hvad gør en finansmand, med en stor grund, han ikke kan bruge til noget? Han donerer den til sin stat, og bruger donationen til skattefradrag. Donalds store park var i 2006 steget mega meget i værdi, mente man i hvert fald i Trump-baglandet, og han endte med at kunne trække $100.000.000 fra i skat, for sin gavmilde donation. Da tilspurgt om parkens værdi, udtalte Trump at; “People have told me about $100 million”.

Vedligeholdelsen af parken gik dog ned ad bakke i 2010 på grund af finansielle udfordringer, og den dag i dag står den stadig med meget tilbage at ønske. De fleste bygninger er revet ned, og tilbage er blot få konstruktioner og en tennisbane på den grund som Trump havde forhåbninger om, ville blive “en af de smukkeste parker i hele verdenen”.

Donald J. Trump State Park i dag

Parken er i dag officielt lukket, og ikke på listen over officielle parker. Her er inden ansatte til at vedligeholde, og det store område består i dag af mudderhuller, forfalden swimming pool og overbevoksede tennisbaner. Nærved ligger Franklin D. Roosevelt State Park, fra hvor en medarbejder også førte tilsyn med Trump-parken. Men den medarbejder er sparet væk.

Her er intet visitor center, ingen toiletter og ingen mennesker. Her er bare forladt.

Det var nok også lidt ambitiøst at forestille sig lige netop dette område skulle blive en smuk park, da området ikke rummer naturskønheder som søer, vandfald, canyons eller arkæologiske fortidsfund – ting man normalt forbinder med nationale state parks.

Siden 2015 har der været adskillige forsøg på at omdøbe den forfaldne park, og Donald har i den forbindelse foreslået, at man gav parken tilbage til ham. Parken er stadig ejet af staten New York, og den hedder altså stadig Donald J. Trump State Park.

Præsidenter og State Parks

Trump fik godt nok sin park, men det var næppe dét han havde forestillet sig med projektet. Der er sandelig ikke meget “MAGA” over den statspark i dag.

Præsident Trump har nu heller ikke ligefrem stået specielt meget for naturbevarelse – kort efter sin indsættelse besluttede han, som den første præsident nogensinde at beskære et fredet naturområde til fordel for mineudvinding. En beslutning, der vakte stor vrede blandt indianerstammerne Navajo, Ute, Paiute og Zuni.

Men i historiebøgerne vil Donald være en af de få præsidenter med et naturområde opkaldt efter sig. Også selvom dette skete før han blev præsident.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button