110 år gammelt træ forvandlet til bibliotek

I Idaho ligger et 110 år gammelt træ, som en lokal familie har valgt at omdanne til et bibliotek, som en del af projektet Little Free Library. Vi lever i en verden, hvor teknologien til tider kan virke altoverskyggende. En tid, hvor alle nyheder, informationer og medier er tilgængelige ved et enkelt klik eller swipe. Men som altid i verdens kulturhistorie, findes der de, der forsøger sig med en eller anden form for modkultur. Organisationer, privatpersoner og hele folkefærd har til alle tider givet deres bidrag til en søgen efter gamle værdier, simple veje, og en ikke alt for hastig voksende, primært teknologisk, udvikling. 

Little Free Library

Bøger … Duften af en biblioteksbog. Personligt elsker jeg at læse bøger, faglitteratur såvel som skønlitteratur. At gå ind på et bibliotek, er en sand oplevelse for mit sind. Den følelse er der mange andre, der deler med mig.

Den følelse er der mange, der deler med mig. Den følelse af at dykke ned i et andet univers, og for en stund bare leve i den verden. Meget tyder heldigvis på, at de fysiske bøger og biblioteker stadig har en fremtid –  godt hjulpet godt på vej, i form at non-profit organisationen, Little Free Library.

Organisationen ønsker at holde folks passion for at læse ved lige, og dets mål er at inspirere til en kærlighed for at læse, opbygge fællesskaber og skubbe til udveksling af bøger, overalt i verden.

Hvordan gør de så det? Jamen overalt i verden popper små biblioteker og bogudvekslinger frem, i alle afskygninger. Indtil videre er der flere end 80.000 i 88 forskellige lande.

Et særligt eksempel på dette ligger i Coeur d’Alene i staten Idaho, hvor en familie har skabet et helt unikt lille bibliotek.

Det er som ren magi!

Magisk træ som bibliotek

Sharalee Armitage Howard, tidligere bibliotekar, besluttede sig for, at hun ville bidrage til projektet Little Free Library, netop som et 110 år gammelt træ, der stod i hendes forhave, stod foran en endelig fældning.

Træ

I stedet blev det lille træ udhulet, det fik et lille fint tag og blev skåret og tilpasset, så det opnåede det helt rigtige og charmerende udtryk.

Jeg synes, det er det hyggeligste bibliotek, jeg nogensinde har set!

Sharalee skrev for en måned siden på Facebook, at selvom projektet ikke var helt færdigt, kunne hun ikke vente med at dele det.

Sharalee glæder sig selv meget til foråret, hvor hun kan dekorere træet og området omkring. Men det ser nu ganske hyggeligt ud i det snedækkede landskab.

Det er i sandhed idyllisk, og hvem ville ikke gerne have sådan et bibliotekstræ i sin have? Her kan du altså komme og aflevere dine bøger og finde en ny bog, som andre har efterladt til dig.

Typisk er de små gratis biblioteker skabt for at skabe et godt fællesskab i nærområdet, og dele bøger med naboer. Måske du støder på andre, når du kører rundt i USA. Du kan se et kort her, over hvor der findes et Little Free Library. Projektet er også nået til Danmark, hvor der ligger en snes små biblioteker.

Facebook / Sharalee Armitage Howard
Facebook / Sharalee Armitage Howard
Facebook / Sharalee Armitage Howard

Et fantastisk projekt af Sharalee, skabt af en lige så vidunderlig idé fra Little Free Library.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button