Must-see vejsideattraktioner på Route 66

Hvis man er på roadtrip på Route 66, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser langs Route 66. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se på Route 66’. God fornøjelse!

Vejsideattraktioner på Route 66 i Illinois

Route 66 Association Hall of Fame & Museum

110 W Howard St, Pontiac

Dette museum i Pontiac er bestemt et must-see. Herinde finder man et væld af informationer om den legendariske rute. Om ikke andet er denne vægmaleri et oplagt stop til billeder, inden man suser videre langs The Mother Road.

Verdens største overdækkede hestevogn og Abraham Lincoln

1750 5th St, Lincoln

Denne vejsideattraktion består af verdens største overdækkede hestevogn og en 150 kilo tung statue af Abraham Lincoln, der læser en bog. Det er et af de mange must-see stop man bør tage, når man kører rundt i Illinois.

The Mill

738 S Washington St, Lincoln

The Blue Mill Restaurant åbnede i 1929 langs Route 66. The Mill er i dag et museum og et Route 66-landemærke.

Gemini Giant

810 E Baltimore St, Wilmington

Illinois

Denne Muffler Man er et must-see, når man kører på Route 66 i Illinois. Gemini Giant står ude foran Launching Pad restauranten i Wilmington, og er et af de mest ikoniske vejsideattraktioner i Illinois og langs Route 66. Kæmpen vejer omkring 200 kilo.

Verdens største ketchupflaske

305 Railroad Ave, Collinsville

Denne store ketchupflaske er en af de mest kendte og fotograferede vejsideattraktioner i Illinois. Flasken har stået på byens vandtårn siden 1949.

Vejsideattraktioner på Route 66 i Missouri

Gay Parita

21118 Route 66, Paris Springs

Route 66

En helt unik tankstation, der blev grundlagt af den afdøde Gary Turner og hustru Lena, som symbol på deres begejstring for Route 66. Læs mere om denne unikke attraktion her.

Gateway Arch

St. Louis

The Gateway Arch er med sine 192 meter, det højeste monument i USA, og et pragtsyn af en bue i stål. Buen har, siden den stod færdig den 28. oktober i 1965, været synonym med St. Louis. Gateway Arch var dog længe undervejs – allerede tilbage i 1947 udskrev man en arkitektkonkurrence, der blev vundet af finsk-amerikanske Eero Saarinen. Konkurrencen gik på, at designe et monument til hyldest for pionererne, der drog vestpå for at udforske ukendt land, og opsøge rigdom og lykke.

Vægmalerier i Cuba

Cuba

Route 66
© Flickr/J. Stephen Conn

Cuba er en skjult diamant med historisk arkitektur, kunst og gæstfrihed. Selvom man ikke har tænkt sig at opholde sig i byen, skal man ikke snyde sig selv for de flotte vægmalerier rundt om i byen. Malerierne fortrækker byens historie.

Den største gyngestol på Route 66

5957 State Hwy ZZ, Cuba

© Flickr/ap0013

I 2008 blev ‘verdens største gyngestol’ opført ved Route 66’s ‘Fanning Outpost General Store.’ Dengang var det den største gyngestol i verden. Siden er den blevet malet om, og kendes nu som ‘Route 66’s største gyngestol’ – efter en gyngestol i Illinois vippede denne af tronen.

Vejsideattraktioner på Route 66 i Kansas

Cars on the Route

119 North Main Street, Calena

© Kansas Travel

Der er ikke mange kilometer af Route 66 i Kansas. Men filmen Cars fandt alligevel megen af sin inspiration herfra. Hele familien vil bestemt nyde et stop ved Kan-O-Tex tankstation, hvor man blandt andet kan se Bumle.

Vejsideattraktioner på Route 66 i Oklahoma

Blue Whale of Catoosa

2600 Route 66, Catoosa

Blue Whale of Catoosa, Oklahoma

En af Route 66’s mest ikoniske vejsideattraktioner er Blue Whale of Catoosa. Den 25 meter lange blåhval har ligget her siden 1972, hvor Hugh Davis byggede den store blåhval, som en gave til sin hustru på deres 34. bryllupsdag. Den ikoniske hval blev placeret i en lille dam, hvor hele familien kunne bade. Men hurtigt begyndte forbipasserende også at bruge stedet til badning, og Davis besluttede sig for at gøre området til en decideret park – Nature’s Arch – hvor der var plads til picnic og hygge for hele familien.

Efter parken lukkede i 1988, gik Blue Whale lidt i forfald, lokale ildsjæle fik den reddet men en restaurering og en ordentlig gang maling. Blåhvalen er i dag en af de mest ikonisk og nostalgiske vejsideattraktioner i Oklahoma – selvom man ikke længere kan bade i vandet.

Pops 66 Soda Ranch

660 OK-66, Arcadia

© Flickr/Stephen Williams

Hvis man er på udkig efter verdens største sodavandsflaske, skal man en tur forbi Pops 66 i Arcadia, Oklahoma. Men selvom det er en tankstation, er det maden og drikkevarerne (alverdens sodavandsflasker i alle farver og smagsvarianter), som folk stopper for her. Og så den flotte og nye vejsideattraktion – den store sodavandsflaske, der lyser op i neonfarver om aftenen. Denne attraktion på Route 66 er fra 2007, og et godt eksempel på, at for at den legendariske rute skal overleve, er det nødvendigt med nye tiltag, der kan lokke turister til, og som kan udvikle ruten for næste generation af rejsende langs ‘The Mother Road’.

OK Country 66

3441 E Old Hwy 66, Arcadia

© Willem Bor/Facebook

John Hargroves kærlighed for Route 66 kan man opleve ved OK Country 66 (eller John’s Place). Her er samlet nogle af de mest ikoniske vejsideattraktioner fra Route 66, i et museum. På billedet ses for eksempel en hyldest til Cadillac Ranch i Texas.

Verdens højeste benzinstander

13 Sahoma Lake Rd, Sapulpa

© Flickr/Victor Hamberlin

Lige foran Heart of Route 66 Auto Museum finder man verdens højeste benzinstander. Denne vejsideattraktion stod færdig i 2018, og er udformet efter vintage standere, fra dengang Route 66 åbnede i 1926.

Buck Atom

1347 E 11th St, Tulsa

Route 66
© Flickr/Steven Wilson

Ved Buck Atom’s Cosmic Curios på Route 66 kan man se denne Space Cowboy Muffler Man. Glasfiberfigurer er ufattelige populære, og denne er en af de nyligt opførte. Han er skabt i 2019 og modelleret efter fortidens vejsideattraktioner. Denne glasfiberfigur er er unik blanding af cowboy, muffler man og astronaut, og en skøn vejsideattraktion.

Arcadia Round Barn

107 OK-66, Arcadia

Den runde lade i Arcadia blev bygget i 1898 ved siden af det, der senere blev Route 66. Efter 90 år i brug kollapsede taget. Men lokale fra området gik i gang med at restaurere laden, og laden blev åbnet for offentligheden i 1992. I 1977 blev den runde lade optaget i registreret over historiske steder, og det er den enste runde trælad i Oklahoma.

Ed Galloway’s Totem Pole Park

21300 OK-28 A, Chelsea

Route 66
© Flickr/russellstreet

Var det noget med et totempælpark? Ed Galloway, en pensioneret sløjdlærer, begyndte at lave en totempæl i 1937. Den stod færdig i 1948, og endte med en højde på 27 meter, og kendes i dag som verdens største totempæl i beton. Totempælen står i en park med andre farverige pæle, og parken er en af de mere populære turistsattraktioner i Oklahoma. Det er da også et must-see, hvis man er i nærheden. Historien fortrækker, at Ed ønskede at lærer folk om de indfødte amerikanere, hvorfor kan opførte totempælen, der hyldede forskellige indianske stammer med portrætter og symboler. I 1999 blev Galloways park optaget i registreret over historiske steder.

Vejsideattraktioner på Route 66 i Texas

Cadillac Ranch

13651 I-40 Frontage Rd, Amarillo

Cadillac Ranch er et af de mest ikoniske stop langs den legendariske Route 66. De farverige biler blev installeret af en gruppe hippier fra San Francisco – “The Ant Farm” I 1974. Siden er folk strømmet til, for at give deres bidrag til udstillingen. Der er ti biler, der er begravet med næsen nedad. Tag spaydåser med, så du kan lave dit helt eget præg.

Midpoint skilt og café

305 West Historic Route 66, Adrian

I midten af den legendariske rute, med præcis 1833 km til både starten i Chicago og enden i Los Angeles, finder man naturligvis en markering med et skilt og en café. Skiltet er selvfølgelig noget mange turister stopper op for at tage billeder af, og hvorfor så ikke også besøge den populære Midtpoint Café. Caféen er en af de ældste Route 66-caféer, der stadig har åbent.

Vejsideattraktioner på Route 66 i New Mexico

Conny’s Photo Park

2881 NM-14, Madrid

På Turquiose Highway, vil man passere denne skøre fotopark. Her står der et væld af store farverige billeder, nogle med huller, så man kan få taget lidt selfies. Der er rig mulighed for lidt sjov i gaden her.

Musikvej i New Mexico

Route 66, Tijeras

Der er naturligvis mange Route 66 – oplevelser i New Mexico. Men denne er helt unik, og så er den ganske skjult for øjet. Dette er en attraktion for øregangene. Når man kører på den legendariske rute og rammer byen Tijeras, vil man se et skilt med hastighedsgrænse på 45 mph. Hvis man følger skiltet, vil ens dæk, i symfoni med vejen, afspille ‘America the Beautiful’. Musikvejen blev oprettet i 2014, for at se, om folk vil følge hastighedsgrænserne, hvis der er en fordel ved det.

Tucumcari

Tucumcari

Tucumcari er en spøgelsesby, og et must-see langs Route 66. Her ligger forladte moteller og dinere, og det er let at se, hvor blomstrende området her engang var. Byen døde fuldstændig, da motorvejen kom til, men turister flokkes stadig til, for neonskilte og memorabilia.

Vejsideattraktioner på Route 66 i Arizona

I Arizona er store dele af Route 66 bevaret, og derfor kan man blot nyde alle de små bemærkelsesværdige byer, som man kører igennem. Især er Williams, Kingman og Seligman rig på kultur fra rutens storhedstid. Man kan også gøre stop ved de særlige Wigwam-moteller.

Vejsideattraktioner på Route 66 i Californien

Elmer’s Bottle Tree Ranch

24266 National Trails Hwy, Oro Grande

En af de mest særlige vejsideattraktioner, er bestemt denne flaskeskov. Da Elmer Long, manden bag Bottle Tree Ranch, var dreng, var han ofte på jagt efter “gammelt lort” og efterladt affald, med sin far. Elmers far havde en passion for affald – særligt gamle flasker – en interesse han gav videre til sin søn. Faderen fik opbygget en stor samling af flasker, som han og Elmer havde fundet. Det er denne samling, der nu står som en af Route 66’s skøre og finurlige seværdigheder. Elmer arvede samlingen efter sin fars død, og han har herefter tilegnet den imponerende flaskeskov til “de der levede og døde på the Mother Road“.

Spøgelsesbyen Calico

Calico

Calico er i dag et historisk landemærke i Californien, og en spøgelsesby, der er omdannet til turistattraktion. Her kan man blandt andet opleve Maggie Mine, en tidligere guldmine, tage en tur på Calico Odessa Railroad, eller tage på spøgelsesturer. Dette er blot en af mange spøgelsesbyer i USA.

Peggy Sue’s 50’s Diner

35654 Yermo Road, Yermo

Peggy Sue

Denne klassiske 1950’er diner, ligger langs Route 66, og bidrager blot til den rigtige 50’er nostalgi. Dineren blev bygget i 1954, og alt emmer af den populære årti. Peggy Sue’s blev genåbnet i 1980’erne men alt er forsøgt genskabt så tro mod fortiden som muligt. For eksempel er her jukeboks og en stor Betty Boop-figur. Maden er naturligvis ægte diner-mad, og den er sågar opkaldt efter datiden store stjerner, såsom Elvis og James Dean.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button