Must-see vejsideattraktioner i Montana

Hvis man er på roadtrip i Montana, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Montana. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Montana’. Her er både en have fyldt med Buddha, en talende pingvin og en speciel dinosaur. God fornøjelse!

Glendisaurus

Olmstead Drive, Glendive

© Flickr/Velociraptor077

I 1990’er dukkede der en ny slags dinosaur op i Montana: Glendisaurus. Denne statue er baseret på en Triceratops, men opkaldt efter byen, hvor den står – Glendive. Statuen er opført i 1:1.

Talende pingvin

1130 E Main St, Cut Bank

© Flickr/Jasperdo

Cut Bank hævder at være det koldeste sted i hele nationen. Derfor har de naturligvis en pingvin til at byde folk velkommen. I hvert fald når højtaleren virker. Den talende pingvin blev opført i 1989.

Our Lady of the Rockies

5970 Montana 2, Butte

© Flickr/Doug Zwick

Fra byen, Butte, ser denne statue lille ud. Men kommer tættere på, kan man bedre forstå, at dette er den største statue af Jomfru Maria i Nordamerika. Skulpturen er dedikeret alle verdenens kvinder – særlig mødre. Man kan tage på guidet tur til den særlige statue.

Have med 1,000 Buddhaer

34574 White Coyote Rd, Arlee

Montana
© Flickr/joãokẽdal

I denne have finder man 1,000 statuer af Buddha. Haven skal bringe harmoni og glæde til alle der besøger den.

Spøgelsesbyen Bannack

4200 Bannack Rd, Dillon

Bannack, Montana

Da man i 1800-tallet fandt guld i området, blev Bannack en blomstrende mineby. Men, som det skete for så mange minebyer, blev byen forladt, da guldet var væk. Læs mere om spøgelsesbyer i USA. Denne by er velbevaret, og en stor turistattraktion, fordi man stadig kan se et hav af de gamle bygninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button