Must-see vejsideattraktioner i Indiana

Hvis man er på roadtrip i Indiana, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Indiana. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Indiana’. Her er både et kæmpe æg, verdens største bold af maling og en martinidrikkende elefant. God fornøjelse!

Verdens største stearinlys

2131 N Centerville Rd, Centerville

Flickr/mashugga1@yahoo.com

Foran stearinlysbutikken, Warm Glow Candle Outlet, står verdens største stearinlys. Om aftenen er der, naturligvis, tændt i lyset, der dog ikke er lavet af stearin – men er en statue.

Træer med brugte sko

3826 S Devils Hollow Rd, Milltown

Flickr/Studio 9265

I Millton ligger denne skøre og populære vejsideattraktion. Folk flokkes til, for at se de mange sko på træerne. Man er velkommen til at bidrage til oplevelsen, hvis man har nogle gamle sko man vil af med.

Stor fersken og mini-Washington Monument

7738 N Old 41, Bruceville

Indiana
Flickr/Curt DeBaun

De fleste tænker på Georgia, når man snakker om fersken. Men i Bruceville har de lavet en store ferskenfrugt ved siden af en mini-udgave af Washington Monumentet. The Big Peach er et markedet, der har åbent i sommerhalvåret, hvor man kan købe frisk frugt og grøntsager.

The Hupcap Lady

1275 Dutch Lane, Jeffersonville
Flickr/LuAnn Snawder Photography

Carl Elwanger byggede i 1980’erne denne statue af en kvinde udelukkende af gamle hjulkapsler. Statuen var en hyldest til kvinder overalt.

Kæmpe kvindeben ved nudist-resort

3449 IN-10, Lake Village

Flickr/a.has

Hos Sun Aura Nudist Resort er beklædning frivillig. Stedet har eksisteret siden 1933. I 1980’erne begyndte det at blive kendt som ‘Den nøgne by’, og man opførte en stor skulptur af et nøgent kvindeben. Kvindebenet er desuden et solur.

Verdens ældste statue af Julemanden

69 State Road 245, Santa Claus

Flickr/rcaustintx

Byen Santa Claus er kendt for sit juletema, og der er flere juleattraktioner. Men nok bedst kendt er byen for sin Julemandsstatue, der stammer fra 1935. Idémanden bag, Carl Barrett, havde en drøm om, at man lavede en komplet Julemandspark. Parken blev dog aldrig til noget, men statuen står der stadig.

Lyserød elefant med martinidrink

Elite Beverages, 308 W Broadway St, Fortville

Flickr/Amanda Peskin

De store lyserøde elefanter er kendt over store dele af USA. Denne ses med briller og en martinidrink i snablen. Elefanten er maskot for en spiritusforretning.

Gigantisk æg

E. Main St./Hwy 25 and S. Morgan St., Mentone

Flickr/David Cory

Denne vejsideattraktion vejer knap 1,500 kilo. Området her er kendt for sin store ægproduktion, og byen Mentone har endda en årlig æg-festival. Ægget blev udfærdiget i 1946.

Verdens største bold af maling

10696 N 200 W, Alexandria

Indiana
Flickr/Stephen

En klassisk amerikansk vejsideattraktion – verdens største ‘et eller andet skørt’. Denne bold af maling har været stadigt voksende siden 1977, hvor Mike Carmichael og hans søn tabte en baseball i en malerbøtte, og besluttede sig for at lade den være sådan. I dag vejer bolden over 1,500 kilo og har fået omkring 24,000 lag maling på sig. For at se denne skøre attraktion skal man bestille tid.

Minion-silo

9841 N 750 E, Ossian

Indiana
Flickr/NationalGardenBureau

En landbrugsfamilie i Ossian har malet en silo som en minion. Det er så fin en attraktion, der med garanti er noget for hele familien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button