Must-see vejsideattraktioner i Washington

Hvis man er på roadtrip i Washington, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Washington. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Washington’. Her er både en fiskepige, en kæmpe trold og verdens største æg. God fornøjelse!

Wayside Chapel

Monroe

Flickr/Sean O’Neill

Wayside Chapel er en af de sødeste kirker, og den ligger langs Highway 2. Den lille kirke har kun plads til cirka 8 mennesker og en prædikant. Mens man kører, skal man kigge efter deres hvide skilt med teksten “Pause…Hvile…Dyrkelse”. Den lille kapel har ikke nogen toilet faciliteter, men det er åbent for offentligheden hele dagen, hver dag. Læs om andre små kirker her.

Bob’s Java Jive

2102 S Tacoma Way, Tacoma

Wahington

Coffee Pot Restaurant blev bygget i 1927. Oprindeligt fungerede denne kæmpe kaffekande som en restaurant og senere som en hemmelig bar. I 1950’erne blev den omdøbt til The Java Jive og omdannet til en musikklub. I dag fungerer den enten som en karaokebar eller som et sjovt stoppested for fotos på en tur gennem Washington.

Rosie: Fiskepigen i Sekiu

Front St, Sekiu

© Flickr/Rick Ele

The Fremont Troll

N 36th St, Fremont, Seattle

I 1989 blev der afholdt en konkurrence i Seattle, for at vælge en idé til et kunstprojekt, der skulle fylde rummet under Aurora-broen. Desillusioneret af tanken om, at rummet skulle blive til en losseplads, ønskede de at gøre noget anderledes og mere fantasifuldt. Fremont Troll vandt overbevisende. Skulpturen var et samarbejde mellem kunstnerne Steve Badanes, Will Martin, Donna Walter og Ross Whitehead og er et fantastisk 2-tons, væsen lavet af armeringsjern, tråd og 2 tons beton. Seattles trold holder (et) øje med besøgende. I den ene hånd holder han fast i en Volkswagen Beetle.

The Codger Pole

398 S Main St, Colfax

Ved første øjekast kunne man måske tro, at denne høje, motorsavsskårne skulptur blot er en almindelig totempæl. Men kig nærmere, og du vil bemærke nogle interessante ansigter. Codger-pælen mindes en fodboldrevanche fra 1988, der blev spillet halvtreds år efter den første kamp, med de samme spillere. I 1938 tabte Colfax til St. John, men revanchekampen vandt de. Pælen er udskåret med ansigterne af alle spillerne i den afgørende kamp.

Wild Horses Monument

Quincy

Ray Bouknight/Flickr

Også kendt som “Bedstefar slipper ponyerne løs”. Denne kunstskulptur er uden tvivl en af de mest sete offentlige udstillinger iWahington. Den består af 15 livagtige stålheste, der galoperer hen over en bjergryg over Columbia-floden. Den blev oprindeligt skabt som en gave til 100-års jubilæet for Washingtons statstilhørsforhold og for at ære de vilde heste, der engang strejfede området.

Winlock Egg – Verdens største æg

Winlock

Winlock-ægget blev først bygget i 1920’erne for at fejre det lokale ægindustri. På det tidspunkt blev det lavet af lærred over en træramme, men gennem årene er det blevet opdateret i beton, plastik, glasfiber og endelig cement. Ripley’s Believe It or Not har tildelt denne vejsideattraktion i Washington titlen “Verdens største æg” i 1989.

Maryhill Stonehenge

Stonehenge Dr, Maryhill

Washington

Maryhill Stonehenge er en af ​​mange amerikanske replika af Stonehenge i England. Men denne var den første. Jernbanemagnaten Sam Hill byggede dette fuldstørrelse, astronomisk-afstemte monument fra 1918 til 1929 på sin ejendom i Maryhill. Han dedikerede det til de mennesker, der døde under Første Verdenskrig, og besøgende strømmer stadig til for at se dette mærkværdige sted.

Dinosaur-by

219 Main St, Granger

I 1990’erne opstillede byen Granger deres første dinosaurstatue, og nu strejfer over 30 cementdinosaurer rundt i parkerne. Hvorfor? Fordi alle elsker dinosaurer, selvfølgelig. Man kan stoppe på en tur gennem Washington for at finde alle dinosaurerne i Hisey Park, uden for espressokioskerne og andre steder. Kig også efter de nu lukkede offentlige toiletter, der var indhyllet i en vulkan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button