Must-see vejsideattraktioner på Hawaii

Hvis man er på roadtrip på Hawaii, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser på Hawaii. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se på Hawaii’. Her er både USA’s sydligste punkt, enorm hvalstatue og et tsunami-ur. God fornøjelse!

Statue af Duke Paoa Kahanamoku

2410 Kalakaua Ave., Honolulu, Oahu

© Flickr/Paul Peters

Duke Paoa Kahanamoku, er kendt som ‘faderen af moderne surfing’ og Hawaiis mest kendte atlet. Statuen af ham står et vidunderligt sted, med en smuk strand i baggrunden. På inskriptionen står der: Raised in Waikiki, Duke was a full blooded Hawaiian, who symbolized Hawaii to millions of people. He developed into an Olympic champion and the world’s fastest swimmer. Between 1912 and 1932 he won three gold medals, two silver and a bronze in four Olympics. He is known as the: “Father of International Surfing.”

Naha-stenen

300 Waianuenue Ave, Hilo

© Flickr/RH&XL

Naha-stenen kom fra Wailua-dalen, og legenden sagde, at den, der kunne løfte den tonstunge sten, kunne forene øerne, som den ægte Naha-leder. Da Kamehameha som teenager uden problemer løftede stenen, og han blev senere konge af øriget. Oprindeligt brugte man også stenen til at afgøre, om et drengebarn var ægte Naha og en del af blodlinjen. Man placerede barnet på stenen. Hvis han forblev stille, var han en del af klanen. Græd han, blev han forvist.

Raëlian UFO Peace Park

11-3139 Alii Kane St Volcano, Pāhoa

Hawaii
© Flickr/azrocklady

Raëlianism er en religion, der blev grundlagt i 1970’erne af Claude Vorilhon (aka Raël.) Følgerne tror på, at livet på Jorden blev skabt af en fremmede art, kaldet Elohim. På øen Hawaii kan man finde en lille park fyldt med skulpturer, der er relateret til religionen.

Place of Refuge

State Hwy 160, Hōnaunau

© Flickr/Zerin Dube

Puʻuhonua o Hōnaunau National Historical Park er en historisk amerikansk park. Det siges, at dette var et tilflugtssted for indfødte, indtil det 19. århundrede – et sted, hvor de flygtede til for at undgå døden for at have brudt gamle love. Hvis lovbryderen kunne nå til dette sted, ville han eller hun blive tilgivet sine synder af en præst. De ældgamle love på Hawaii var ret strenge. Deres regler (kapu) bestod blandt andet i, at man ikke måtte lade sin skygge ramme royal grund. Det er let at se, at mange kunne få brug for at flygte til dette sted, men man blev jagtet af krigere, og stedet var stærkt bevogtet.

Statue af Kong Kamehameha I

417 S King St, Honolulu

Kamehameha I, der også er kendt som Kamehameha den Store, var grundlægger og den første leder af Kongeriget Hawaii. Derfor er der rejst forskellige statuer af kongen – blandt andet denne foran retsbygningen i Honolulu.

Tsunami-ur

1565 Hawaii Belt Rd, Hilo

Hawaii
© Flickr/dronepicr

Hilo har været ramt af tsunamier to gange det seneste århundrede. Første gang var i 1946, anden gang var I 1960. Dette grønne ur, der said i byen, blev ramt af tsunamien i 1960. Tiden stator stadig stille fra den dag, på klokkesættet 13.04.

Kæmpe hvalstatue

248 N Kalaheo Ave, Kailua

Hawaii
© Flickr/Airplane Journal

Hvis man ikke tager på hvalsafari under ens ophold på Hawaii, kan man besøge denne enorme statue ved Kalama Beach Park på Maui.

Ka Lae: USA’s sydligste punkt

Ka Lae – der på lokalsprog betyder “punktet” – er det sydligste punkt af øen Hawaii, og det sydligste punkt i hele USA. Det kendes også som South Point og det er et must-see, hvis man er på roadtrip på Hawaii. Skøn udsigt og betagende syn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button