Must-see vejsideattraktioner i Wisconsin

Hvis man er på roadtrip i Wisconsin, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Wisconsin. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Wisconsin’. Her er glasfiberfigurer, store øldåser og overdimensionelle ting. God fornøjelse!

Claire d’Loon, verdens største lommer

5150N Hwy 51, Mercer

Flickr/Amy Meredith

Siden 1981 har denne enorme fugl stået i Mercer. Den vejer knap 1,000 kilo.

Kæmpe Sinclair-dinosaur

1280 Wisconsin Dells Pkwy S, Lake Delton

Flickr/Vinny Gragg

Der er rigtig mange grønne glasfiber-dinoer rundt omkring i landet. Da tankstationen, Sinclair, har et logo med den grønne dinosaur, har man gennem tiderne samlet mange udgaver af logoet. Men i Wisconsin er den største altså.

Hodag

W Kemp St & Sutliff Ave, Rhinelander

Flickr/Fakie Spaceman

I Rhinelander finder man Hodag. Hodag er et mystisk væsen, der har været i Northwoods i hundredevis af år. Alt hvad der forsvinder, eller går galt, bliver tillagt Hodag – det store firben med horn og hugtænder. Det siges, at Hodags livret er hvide bulldogs …

Dr. Evermor’s Forevertron

S7703 US-12, North Freedom

Flickr/Ross Grady

Dr. Evermor’s Foreverton er kendt som verdens største skulptur af skrotmetal. Kunstværker blev skabt af Dr. Evermor AKA Tom Every i 1980’erne. Besøgende er velkommen.

Dickeyville Grotto

255-377 Great River Rd, Dickeyville

Flickr/Madolan Greene

Dickeyville-grotten er en række grotter og helligdomme i Dickeyville. Udenpå er de pyntet med diverse smykker.

Fronz-statue i bronze

N Riverwalk Way, Milwaukee

Flickr/Laura Ruediger

I Milwaukee kan man se en bronzefigur af den populære figur fra Happy Days – Arthur “Fonzie” Fonzarelli.

Don Q Inn

3658 State Highway 23 N, Dodgeville

Flickr/Dominik “Dome”

Don Q Inn er ikke kun et hotel, det er også en vejsideattraktion. Her er der skøre temaværelser og suiter. Sov i en iglo, på et rumskib eller i en grotte. Book et ophold på det vilde hotel her.

House on the Rock

5754 WI-23, Spring Green

Flickr/john koenig *

Alex Jordan byggede dette hus oven på en klippesten, i 1940’erne. Det er en af de mest kendte attraktioner i Wisconsin. Her er fyldt med musikinstrumenter, dukkehuse, lys og lanterner. Der er ialt 14 værelser, og det er intet problem at få tiden til at gå i dette særlige hus.

Elefanten Pinkie

4995 Co Rd V, DeForest

Flickr/Marylee Morrison

Sandelig en af de vejsideattraktioner, der bare gør en glad. Og Pinkie er da også en af de mest berømte vejsideattraktioner i hele Wisconsin. Det forstår man godt!

Verdens største muskie

0360 Hall of Fame Dr, Hayward

I Hayward finder man en enorm glasfiberfigur af en enorm muskellunge/muskie. I Hayward er der stolte traditioner for fiskeri, og den store fiskeskulptur gør det ikke mindre attraktivt at svinge forbi her.

FAST Fiberglass Mold Graveyard

14177 Co Hwy Q, Sparta

Flickr/John Donges

Hos FAST producerer man store glasfiberfigurer – mange af dem man ser rundt omkring i USA. Man kan besøge fabrikken og se nogle af deres kreationer.

Bessie – den store ko

3501 Milton Ave, Janesville

Flickr/Vinny Gragg

Komplet med mælkespand og -stol står Bessie og troner i Janesville.

Verdens største six-pack

3rd St S, La Crosse

Must-see i La Crosse! Denne ramme af øl ligner ikke blot rigtige (omend enormt store) øldåser, nej de indeholder faktisk også øl. Skål!

Fred Smith’s Wisconsin Concrete Park

N8236 State Hwy 13, Phillips

Flickr/Larry Harris

Fred Smith har lavet en hel park med betonskulpturer, som man kan komme og kigge på.

Verdens største penny

820 3rd Ave, Woodruff

Flickr/Ronda Marten

Denne vejsideattraktioner hylder et lille lokalt stunt, der havde enorm indflydelse. I 953 spurgte Dr. Kate Pelham de lokale skolebørn, om de ikke ville gemme deres pennies, for at hjælpe med at bygge et hospital. Den historie blev landskendt, og pennies fra alle afkroge i USA strømmede til Woodruff. Hele 1,7 millioner pennies faktisk. Hospitalet blev bygget, og man placerede en kæmpe mønt foran, for at huske på historien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button