Must-see vejsideattraktioner i South Dakota

Hvis man er på roadtrip i South Dakota, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i South Dakota. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i South Dakota’. Her er både en forstenet skov, en kæmpe præriehund og en præsidentby. God fornøjelse!

Porter Sculpture Park

45160 257th St, Montrose

© Flickr/Duncan Rawlinson – Dunca

Nogle af de mest ikoniske vejsideattraktioner i South Dakota ligger i denne skulpturpark. I parken finder man flere end 50 kæmpe skulpturer, så her er der nok at se på, og noget for hele familien.

Skeletmand med skeletdinosaur

I-90, Midland

© Flickr/molly_eileen

Ved siden af hovedvejen, finder man en skeletmand, der går tur med sin skeletdinosaur.

Verdens største fasan

924 4th St NE, Huron

© Flickr/J. Stephen Conn

I verdens fasan-hovedstad – Huron – finder man (naturligvis) verdens største fasan. Den vejer intet mindre end 22 tons. Fasanen er bygget af stål og glasfiber, og den blev opført i 1959.

Præsidentbyen

631 SD-79, Rapid City

© Flickr/Ken Lane

I 1990’erne opførte man en bronzestatue af Abraham Lincoln i en hotellobby i Rapid City. Den fik efterhånden en del opmærksomhed, og det var byen ikke sen til at lukrere på. I Rapid City kan man nu se en statue af alle amerikanske præsidenter, og byen er derfor oplagt, hvis man er på jagt efter en præsidentselfie. Lad os håbe, det går disse præsidentstatuer bedre end disse.

Wall Drug

510 Main St, Wall

South Dakota
© Flickr/Stefan Antonowicz

Wall Drug er en af de mest kendte vejsideattraktioner i hele USA. Nok fordi, der er så mange skøre ting, som man kan se her. Der er et hav skilte til Wall Drug, langs hovedvejen, og ellers er noget af det første man ser, en kæmpe dinosaur. Ellers er der shoppingcenter, en kæmpe jackalope, gratis isvand og restauranter ved dette unikke vejsidestop.

Kæmpe præriehund

21190 SD-240, Philip

© Flickr/Travis

Denne store præriehund, der står nær Badlands National Park, har været en populær vejsideattraktion i South Dakota siden 1959.

Petrified Wood Forrest

500 Main Ave, Lemmon

© Flickr/Matt Lemmon

I denne forstenede skov, finder man hundredevis af fossiltræer, der er betagende, dragende og lidt skræmmende. Selvom det ligner sten, er dette tusinde år gamle træer, der i bund og grund er blevet forstenet og omdannet til fossiler.

Dignity

Chamberlain 

© Flickr/David James

Dignity statuen (også kendt som Dignity of Earth and Sky) er en af de mest velkendte vejsideattraktioner i South Dakota. Statuen er af en ung indfødt amerikaner, der kigger ud over Missouri River. Kvinden bærer en enorm quilt med en stjerne. Statuen blev opført i 2016, og den blev udført af kunstneren, Dale Lamphere. Statuen blev opført for at fejre South Dakotas 125 år som amerikansk delstat, og som en hyldest til Lakota-kvindernes mod og udholdenhed. Dignity er lavet i rustfrit stål, og den blå stjerne består af glasdiamanter, der bevæger sig i vinden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button