Must-see vejsideattraktioner i North Carolina

Hvis man er på roadtrip i North Carolina, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i North Carolina. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i North Carolina’. Her er blandt andet gigantiske møbler. og et kattemuseum. God fornøjelse!

Verdens største kommode

508 North Hamilton St., High Point

Flickr/Strange Carolinas

I High Point finder man denne skønne overdimensionelle kommode. Den blev bygget i 1920, for at hylde byens status som ‘verdens hovedstad for møbler til hjemmet’. Det er en af de vejsideattraktioner, som man virkelig husker. Kendes som World’s Largest Chest of Drawers.

Verdens største jordbær

351 Cargo Rd, Ellerbe

Flickr/chris hall

I Ellerbe ligger verdens største jordbær, The Berry Patch, hvorfra der sælges is. Det tog fem måneder at bygge denne fine bygning. Her er desuden en ret så stor vandmelon også.

Kæmpe betonben

590-598 Welcome Ave, Henderson

Flickr/Kelley, Lyndsey A.

Det var kunsteren, Ricky Pearce, der lavede de enorme spredte ben, efter inspiration af Marilyn Monroe. Benene er 5 meter høje og vejer 40 ton. Om natten lyser Giant Concrete Legs op.

Huset lavet af krus

2085-2199 Old Johns River Road, Collettsville

Flickr/itravelanddance

Også kendt som House of Mugs og The Collettsville Cup House. Det siges, at Avery og Doris Sisk købte 750 kaffekrus for $15 på en loppemarked i 1990’erne. Herefter begyndte Avery og hans søger, Ruby at hænge krusene op i et hjørne på frontterrassen. Herefter voksede samlingen støt og roligt. Siden da er parrets samling vokset til omkring 30,000 krus, der dækker huset, hegnet og en tilstødende bygning. Det er også blevet kutymen, at besøgende efterlader deres eget krus til Sisk-huset.

Guns and Roses

Burton Street Community Peace Garden, Asheville

Flickr/Anna Hanks

Denne sjove skulptur blev kreeret af Stefan “Steebo” Bonitz. Det er en mand, der rider på en gris/hund. Skørt. Vidunderligt.

Verdens største Duncan Phyfe – stol

6 W Main St, Thomasville

Flickr/Jacob

Man omtaler ofte Thomasville som ‘stolebyen’. Nok på grund af denne seværdighed. Stolen her er en forstørret udgave af den amerikanske designer, Duncan Phyfes fine design med lige linjer og klassisk look. Stolen har været her siden 1951, og den blev bygget i 1948. Den store stol har været brugt som foto-op for Lyndon B. Johnson, da han i 1960 stillede op som Kennedys vicepræsident.

Flamingoer i plastisk – zoo

1101 Cedar Point Blvd, Cedar Point

Flickr/Ryan Hyde

Drømmer du om at røre ved en flamingo i plastisk? Så tag til denne zoo. Man kan eftersigende adoptere en af de pink fugle, hvis man vil have en hjemme i haven.

Vollis Simpson Whirligig Park

301 Goldsboro St S, Wilson

Flickr/Allen Forrest

Vollis Simpson begyndte at lave alle disse vindspil, snurretoppe, vindmøller – inden han gik på pension. Han forsatte sit fine projekt indtil han døde, 94-år gammel, i 2013. For at bevare Simpsons arbejde, købte en nærvedliggende by hele samlingen, og fik det udstillet i en park.

American Museum of the House Cat

5063 US-441, Sylva

Flickr/Patrice Roe

Dette kattemuseum åbnede i 2017. Det var Dr. Harold Sims, der stod bag. Harold reddede hjemløse katte, og samlede på alt i kat, gennem over 35 år. Legetøj, smykker, malerier, spil og nips. Så er man katteelsker, er dette lige noget for en. Man ønsker at samle penge ind til at støtte huskatte generelt.

Discokyllingen

420 S. Tryon St., Charlotte, NC
Flickr/James Willamor

Ude foran Bechtler Museum of Modern Art i Charlotte, står denne mageløse discokylling (The Disco Chicken). Den blev skabt af kunsteren, Niki de Saint Phalle i 1991, men først indviet i 2009.

Verdens største ‘Ti Bud’

Fields of the Wood, 10000 NC-294, Murphy

Flickr/Jacob

På Fields of the Wood kan man læse de Ti Bud i forstørret størrelse. I parken er temaet religiøst – som man nok kan gætte sig til.

Grahamland

24605 Andrew Jackson Hwy E, Bolton

https://grahamlandfiberglass.com

Hos Grahamland Fiberglass Figurines kan man finde alt i glasfiber. Man kan leje figurer, og købe figurer. Der er store flamingoer, dinoer og alt hvad hjertet begærer her.

Cherokee

US Hwy 19, Cherokee

Flickr/Rob Sneed

Hele byen er en turistattraktion. Man kan bo i en tipi, besøge museet og se ikoniske neonskilte.

Muslingformet Shell-tank

E Sprague St, Winston-Salem

Flickr/Cybjorg

De uhyre fine tankstationer (der var engang otte ialt i North Carolina) blev bygget i 1930’erne. Det er et af de mere velbesøgte vejsideattraktioner i delstaten, men sørg endelig for, ikke at have en tom tank. Tankstationen har ikke længere brændstof.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button