Gå i Rocky Balboas fodspor

Husker du de ikoniske Rocky-film, der op gennem 80’erne tog verden med storm? En klassisk amerikansk fortælling om drømme og hårdt arbejde, nederlag og sejre, og at du skaber din egen fortælling. Er du fascineret af Rocky Balboa og Rocky-filmene, kan du tage på en rundtur i Philadelphia, og gå i fodsporene på Rocky. 

Rocky-filmene

I 1976 så man for første gang Sylvester Stallone i rollen som Rocky Balboa, da den første Rocky-film udkom. Stallone havde, foruden hovedrollen, også skrevet manuskriptet, om en middelmådig bokser, der står over for sit livs kamp og mål, da han får en kamp om verdensmesterskabet.

Filmen blev hurtigt kult og ikonisk, og den vandt tre Oscar-statuetter, blandt andet for bedste film. Den var nomineret til i alt 11 Oscars. På grund af den store succes, blev der lavet hele syv efterfølgere: Rocky II, Rocky III, Rocky IV, Rocky V, Rocky Balboa, Creed og Creed II, der er fra 2018.

Genoplev filmscener fra den klassiske film, og gå i Rocky Balboas fodspor, enten på egen hånd eller på en guidet Rocky-tour:

Rocky Statuen

Rocky-statuen er en af Philadelphias mest kendte offentlige kunststykker, og, naturligvis, et af de største Rocky-attraktioner.

Figuren Rocky blev udødeliggjort af kunsteren A. Thomas Schomberg i form af en flot bronzefigur. Statuen blev lavet i 1980, til en scene for Rocky III. Da optagelserne var afsluttede, donerede Stallone den til Philadelphia.

Siden 2006 har man kunne opleve statuen for foden af trapperne ved Philadelphia Museum of Art, hvor adskillige turister og Rocky-fans står klar til at blive foreviget med den kendte bokser.

The Rocky Steps

Når du har taget et billede med statuen, kan du blot vende dig om, for at se næste Rocky-attraktion. Lige så berømt som statuen, er de trin, der leder op til Philadelphia Museum of Art. The Rocky Steps er så kendte, at de er blevet udråbt som verdens næstmest kendte filmlokation.

Det var her Rocky løb op og ned og trænede, og det gør tusindvis ham kunsten efter hvert år. Bare giv den gas, de 72 Rocky-trin venter på dig.

Du finder Rocky-statuen og The Rocky Steps ved:

2600 Benjamin Franklin Pkwy, Philadelphia, PA 19130.

Rockys lejlighed

Hvis du tager til den sydlige ende af Tusculum Street, kan du se hvor Rocky boede i starten. Det var også her, han og Adrian tilbragte deres bryllupsnat i Rocky II.

Nummer 1818 ser stort set ud, som den gjorde dengang, så her er god mulighed for at få en Rocky-følelse. Bygningen er fra 1920, og den daværende ejer blev betalt $50 for at filmholdet optog hendes bygning udefra.

Scenerne fra selve lejligheden er filmet i et studie i LA.

Hvis du går hen mod enden af vejen og kigger til venstre, kan du se stedet, hvor Frank Stallone (Sylvesters bror) sang, mens Rocky bar Adrian hjem efter deres bryllup.

Du finder lejligheden her:

Pat’s King of Steaks

Denne restaurant har været elsket siden 1930 for sine cheesesteaks, og siden 1976 har det været et yndet stop for Rocky-fans.

Her spiste Rocky i den første film, og der er sågar indgraveret i fortorvet, at Stallone stod der i 1975 under optagelserne.

Restauranten har åben 24/7, og du finder den her:

Det italienske marked

I de ikoniske træningsscener i Rocky og Rocky II, løber Rocky forbi sælgere i Philadelphias ikoniske italienske marked.

I dag er der slagtere, grønthandlere, ostehandlere, cafeer og bistroer på hvad der er USA’s ældste og største udendørs marked. Alene af den grund, er det et besøg værd.

Find det store marked her:

Der er mange andre små stops i Philadelphia, hvor man kan se scener fra Rocky, blandt andet Adrians Pet Shop, Creeds løberute, Max’s Steaks, Irish Pub og mange mange flere.

For en udførlig liste, kan du tjekke denne hjemmeside eller book en guidet tour i Rockys fodspor.

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs også

Close