Civil Rights Trail: Gå i fodsporene på Borgerrettighedskampen

Civil Rights Trail består af mere end 100 forskellige steder i 15 stater. Stien blev officielt indviet d. 15. januar 2018. Her er der en samling af kirker, retsbygninger, skoler, museer og andre landemærker fra Borgerrettighedskampen. Alle er det steder, hvor aktivister, på den ene eller den anden måde, udfordrede den raceopdelingen, der eksisterede i USA, i ønsket om at opnå social retfærdighed. 

De fleste er bekendte med Martin Luther King Jr.’s liv og arv. Men der er mange andre begivenheder og figurer fra Civil Rights Movement, der ikke nyder nær samme opmærksomhed. Hvis man er interesseret i at dykke meget mere ned i denne spændende og afgørende tid i amerikansk politik, kan man gøre det ved at følge Civil Rights Trail. Denne historiske sti, blev indviet i 2018, og er et ambitiøst projekt. Det spænder over 15 forskellige delstater, og over 100 forskellige steder.

Man kan følge Civil Rights Trail virtuelt og gratis. Hermed kan man vælge at blive hjemme og uddanne sig selv. Man kan selvfølgelig også lære mere, inden man selv begiver sig ud på den fysiske rute i USA.

U.S. Civil Rights Trail (USCRT) har udviklet flere forskellige virtuelle ture. Og det er de færreste, der nogensinde får mulighed for at besøge alle landemærkerne. Det er forskelligt hvad der menes med virtuel tour, alt efter hvilket museum man taler om. Men på USCRT’s hjemmeside kan man finde alle de informationer, som man har brug for. Se blandt andet en tidslinje for Borgerrettighedskampen, eller et interaktivt kort, der viser hvor historisk vigtige begivenheder fandt sted. Det er også muligt at få indblik i ti forskellige oplevelser, som forklarer om hovedfigurer, kampe og sejre under Borgerrettighedskampen.

Se blandt andet:
  • Marching for the Vote” – Her kan man følge den rute som stemmeretsaktiverne tog I deres march fra Selma til Montgomery I 1965,
  • Sitting Down to Take a Stand”  – Et kig på ikke-voldelige studenter sit-ins, der fandt sted ved raceadskilte forretninger, så som i en frokostrestaurant i Greensboro, North Carolina.
  • Risking It All and Riding for Freedom” – Aktivisterne, der blev kendt som Freedom Riders, udfordrede sydstaternes fejlende indsats, når det kom til at implementere nye love, der ikke raceadskilte. Det gjorde de ved at køre i busser på tværs af stater.
  • Representative John Lewis” – John Lewis, det afdøde kongresmedlem – brugte mere end 60 år af sit liv på at kæmpe for lige rettigheder. Han modtog en Medal of Freedom for sin utrættelige kampgejst for sortes rettigheder.
  • Remembering Emmett Till” – Lær mere om mordet på Emmett Till, om retssagen og om den indflydelse Emmetts død havde på Borgerrettighedskampen.

Der er også gode film som man kan se, hvis man vil blive endnu klogere på Borgerrettighedskampen og på Black Lives Matter. Se listen her.

Hvis man selv vil planlægge en tur, har USCRT et væld af god information om de over 100 steder på Civil Rights Trail, som man kan besøge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button