Spoonbridge and Cherry sculpture i Minneapolis

Mød en af Minnesotas mest kendte vejside attraktioner: Spoonbridge and Cherry sculpture. 

I storbyen Minneapolis ligger der en stort have med skulpturer – Minneapolis Sculpture Garden – hvor man kan opleve et hav af udendørsskulpturer. Den mest kendte, den overdimensionerede ske med kirsebærret, er specieldesignet til skulpturhaven – ligesom mange af de andre skulpturer er.

Historien bag

Spoonbridge and Cherry sculpture blev lavet af ægteparret Claes Oldenburg og Coosje van Bruggen. Den stod færdig i 1988, efter en treårig lang udfærdigelse, og er i dag hovedattraktionen, og den mest ikoniske skulptur, i parken.

Claes og Coosje er kendte for deres kreationer i stilen pop art eller popkunst. Pop art er en kunstretninger, der er draget mod populærkulturen, og meget figurativ i sin udtryksform. Med pop art-stilen gjorde man op med den abstrakte ekspressionisme, og stilen vandt især indpas i 1960’erne.

Ægteparret har kreeret over 40 offentlig skulpturer, der alle er en overdimensioneret udgave af et helt almindeligt objekt. Blandt deres andre kunstneriske skulpturer findes en stor haveske, et kæmpe poststempel og et højt baseballbat.

Skeen og kirsebærret var det første kunstværk der blev bestilt til Minneapolis Sculpture Garden, der er verdens største park med udendørsskulpturer.

Fakta om skulpturen

Den overdimensionerede ske vejer 2,6 ton, og bærer et over 500 kilo tungt kirsebær. Kirsebærret var i øvrigt Coosjes idé. Som ekstra finesse, er kirsebærstilken et springvand, der i sommermånederne vil sprøjte vand ned på skeen, og på den omkringliggende sø.

Statuen er lavet af rustfrit stål og aluminium under emaljen.

Hele skulpturen er ni meter høj, og 15 meter lang.

Skeen og kirsebærret er et yndet selfiestop for mange turister, og i dag et sandt varetegn fra byen Minneapolis.

Det er gratis at besøge Spoonbridge and Cherry, og resten af skulpturerne i den store skulpturpark. Man finder den fine skulptur her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button