Must-see vejsideattraktioner i Connecticut

Hvis man er på road trip i Connecticut, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Connecticut. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Connecticut´. Her er hamburgerens hjem, Muffler-mænd og PEZ-museum. 

PEZ Visitor Center

35 Prindle Hill Rd, Orange

Connecticut
Flickr/Doug Kerr

Mon ikke de fleste med lethed kan genkalde sig følelsen af at åbne Fedtmules mund og se et lækkert stykke slik komme til syne. Mon ikke også de fleste kan huske den fremragende smag – enten hindbær, appelsin eller jordbær. Hvis man kan, er det måske et besøg værd på Pez Visitor Center. Her kan man lære om historien bag den populære slik, se et væld af nye, gamle og retro slikholdere og se pakkefabrikken i aktion. Det er naturligvis også her man finder verdens største PEZ-holder.

Kaskelothvalen Conny i Connecticut
The Children’s Museum, 950 Trout Brook Dr, West Hartford

Flickr/gorydetails

Uden foran The Children’s Museum i West Hartford finder man en kæmpe 18 meter lang kaskelothval, der hedder Conny. Kaskelothvalen er Connecticuts statsdyr. Det er muligt at gå igennem Conny og opleve når hun sprøjter med vand gennem lufthullet.

Verdens højeste Uncle Sam

Danbury Railway Museum, 120 White St, Danbury

Man finder verdens højeste Uncle Sam, foran Danbury Railway Museum. Sam er 11,5 meter høj og klædt som vanligt med sit stars and strips-jakkesæt og høje hat. Oprindeligt blev figuren bygget til en kæderestaurant, der hed Uncle Sam. Efter et smut forbi New York, har Sam stået i Danbury siden 1971.

2464 Rte 32, Uncasville

Dinosaur er altid et hit, og nu kan du besøge denne Jurassic Park i Connecticut. Wells Dinosaur Haven har kæmpe dinoer, der er designet og udført af Jeff “Fish” Wells siden 1981. Han blev inspireret til at lave disse håndlavede dinosaurer, ved at besøge andre dino-parker. Tyrannosaurus rex og vennerne bor på Jeffs ejendom, men besøgende er velkomne, hvis de ringer i forvejen.

Surplus Unlimited, 381 W Main St, Norwich

Big Bob blev udfærdiget i 1960’erne. I starten stod han foran en forlystelsespark i byen. Da den lukkede i 1982, købte ejerne af Surplus Unlimited ham, og tilføjede det amerkanske flag. Han har siden stået foran forretningen, og fungerer nu som maskot. Læs mere om Muffler-mænd her.

261 Crown St, New Haven

Connecticut
Flickr/Rich Kaszeta

Der er mange byer rundt om i USA, der hævder, at de er fødested for den berømte spise – hamburgeren. Men det er altså kun Louis’ Lunch i New Haven, har er anerkendt af Library of Congress, som værende den originale restaurant, der først serverede en hamburger. Louis’ Lunch åbnede som en frokostvogn i 1895. I 1917 lavede de den første hamburger, og flyttede erhvervet til den nuværende beliggenhed. Restauranten er stadig familiedrevet, og man serverer burgerne som man gjorde for over 100 år siden.

99 Century Dr, Bristol

Foran forskningscenteret i Bristol, finder man verdens højeste elevator testtårn. Ja … Umiddelbart ligner det jo bare en hvilken som helst anden skyskraber, meeeen her er ingen vinduer. Men hvad skal man også bruge dem til, når formålet er at lade elevatorer falde med høj fart, for at undersøge deres sikkerhed.

House of Doors, Inc., 540 W Johnson Ave, Cheshire

I Cheshire har man en lov der siger, at ingen skilte må være højere end 2,1 meter. Det var et problem for ejeren af House of Doors: han ønskede nemlig at opstille en otte meter høj glasgiberfigur af Paul Bunyan. Derfor måtte han lige være lidt kreativ, og han placerede da blot et amerikansk flag i hænderne på Paul, og erstattede øksen, der oprindeligt var på den type muffler-mand. Der er nemlig ingen love om højden på flagstænger. Genialt.

60 Slocum St, Waterbury

Connecticut
Flickr/Shane C

Holy Land USA var engang en populær religiøs temapark, der havde 40,000 besøgende om året. Parken åbnede i 1950’erne og havde adskillige bibelske bygninger og fortællinger. I centrum af parken var et oplyst skilt, i stil med Hollywood-skiltet, med teksten “Holy Land USA”. Parken lukkede i 1984 og er siden gået I forfald. Men er man til urban exploration er dette et oplagt sted at udforske. Læs mere her om ‘Det forladte USA’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button