Must-see vejsideattraktioner i Iowa

Hvis man er på roadtrip i Iowa, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Iowa. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Iowa’. Her er både verdens største tyr, et berømt nedstyrtningssted og en kæmpe havenisse. God fornøjelse!

Field of Dreams Movie site

28995 Lansing Rd, Dyersville

Iowa
Flickr/Thomas Dwyer

Field of Dreams fra 1989, er en af datidens helt store film. Den. handler om en landmand i Iowa, der bygger en baseballbane mellem sine afgrøder. Banen tiltrækker spøgelser fra baseball historien. Til filmen byggede man en baseballbane, og den er siden blevet en turistattraktion.

Dansk vindmølle

4038 Main St., Elk Horn

Flickr/ap0013

Det er måske ikke det mest oplagte sted for en dansker – og dog. Elk Horn er nemlig den største danske bosættelse i USA. I danskerbyen samlede man i midten af 1970’erne penge sammen, for at købe denne fungerende vindmølle fra Nørre Snede. Møllen, der blev bygget i 1848, er i dag en populær turistattraktion. Så udover Solvang, kan man altså med rette besøge Elk Horn, for lidt dansk følelse i USA.

Verdens største havenisse i beton

1407 S University Blvd, Ames

Iowa
Flickr/Joe Schumacher

Vil man se verdens største havenisse i beton, skal man bare et smut til Iowa. Nissen bor på Iowa State University i Ames.

Verdens største jordbær

111 Commercial St., Strawberry Point

Flickr/Al

I Strawberry Point finder man denne enorme glasfiberfigur, der menes at være verdens største jordbær. Jordbærret har stået foran byens rådhus, siden 1960’erne.

American Gothic House

300 American Gothic St, Eldon

Flickr/David Sebben

Et af verdens mest genkendte huse. Officielt hedder huset, Dibble House, men er bedre kendt som American Gothic House. Det er det hus man set afbilledet på Grant Woods berømte maleri fra 1930: American Gothic. Mange iler til stedet her, for at genskabe det ikoniske maleri med trefork og hele pivtøjet. Det ikoniske hus er på registret over historiske steder.

American Gothic Barn

1278 US-30, Mt Vernon

Flickr/Neal Wellons

Hvorfor ikke fuldende oplevelsen med American Gothic, ved at søge den smukt malet lade. Laden her er et godt eksempel på, hvor stolte man er over maleriet i Iowa. Denne lade ligger omkring to timers kørsel fra American Gothic House, tæt på Cedar Rapids. Laden er nu i sig selv blevet et populært stop, og en ikonisk vejsideattraktion i Iowa.

Vandtårn med kaffekop

Stanton

Flickr/Don3rdSE

I byen, Stanton, har man sat en kaffekop på toppen af vandtårnet. Man har desuden en tilsvarende kaffekande på et andet vandtårn.

Tyr og Cowboy Muffler Man i Iowa

Rossville Rd, Waukon
Flickr/Mykl Roventine

En af de mange mange glasfiberfigurer rundt omkring i USA. Her den oprindelige støddæmpermand, med en tyr ved sin tide.

Buddy Holly Crash site i Iowa

22728 Gull Ave., Clear Lake

Iowa
Flickr/Jon Hunt

Den 3. februar i 1959 er kendt som ‘dagen hvor musikken døde’. Den dag mistede verdenen nemlig de musikalske stjerner, Buddy Holly, Ritchie Valens og J.P. Richardson. Deres fly styrtede ned på en mark i Iowa. Der, hvor flyet styrtet ned, er der opsat forskellige mindesmærker. Her står også de store sorte briller, der var Buddy Hollys signatur. De markerer starten på stien, der fører til selve nedstyrtningsstedet.

Volkswagen Beetle edderkop i Iowa

649 S Chestnut St, Avoca

Flickr/Silly America

Den er ikke unik, denne edderkop med en Beetle som krop. Men fin er den altså. Man kan se den tæt på Interstate 80.

Albert the Bull – verdens største tyr

115 Circle Dr, Audubon

Iowa
Flickr/Jimmy Emerson, DVM

Albert er verdens største tyr. Siden 1964 har han været et sandt ikon for byen, Audubon. Tyren blev lavet for at vise, hvor blomstrende den lokale kødindustri var, og selvfølgelig også for at tiltrække turister. Omkring 20,000 turister besøger hvert år Albert.

The Grotto of the Redemption i Iowa

208 1st Ave NW, West Bend

Iowa
Flickr/Paul D. Sorensen

Denne grotte er den største menneskeskabte grotte i verdenen. Den religiøse helligdom i West Bend viser Jesus’ liv i forskellige skulpturer, sten, ædelsten og forsteninger.

Plantoir – kæmpe planteske i Iowa

1749 Locust St., Des Moines

Flickr/Jeremy Einsweiler

Et plantoir er det franske ord for en planteske. Denne skulptur er fra 2011 og den er lavet af Cleas Oldenburg og Coosje van Bruggen. Planteskeen vejer omkring et ton.

Snake Alley – den mest kringlede vej i verden

409-499 N 6th St, Burlington

Flickr/Ben Campney

Snake Alley i Burlington er kendt som den mest snoede vej i verden. Vejen blev anlagt i 1894.

Verdens største rasteplads

Interstate 80

Flickr/Scott Beale

Det er næsten umuligt at overse denne rasteplads, hvis man kører på I-80 nær grænsen til Illinois. Her er en biograf, en barbershop, et museum med gamle benzintanke og masser af indkøbsmuligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button