Must-see vejsideattraktioner i Massachusetts

Hvis man er på roadtrip i Massachusetts, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Massachusetts. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Massachusetts’. Her er både et papirhus, en stor bæver og verdens mindste museum. God fornøjelse!

Bicentennial Chair

130 Elm St, Gardner

© Flickr/Stephen St-Denis

Gardner blev kendt som “stole-byen” i tidernes morgen. Derfor har man gennem årene spillet på navnet, og udstillet enorme stole rundt omkring i byen. Denne stol blev opført i 1976, året for USA’s 200 års fødselsdag – hvorfor den bedder Bicentennial Chair. Stolen var verdens største stol i 1970’erne, men i dag er den blevet overgået af andre kæmpe stole.

Ponyhenge

Old Sudbury Road, Lincoln

© Flickr/Matt Towler

I modsætning til mange af de andre ‘henges’, er Ponyhenge ikke bygget med tanke til solens position – det er bare et masse plastik- og metalheste, der er smidt på en mark. Den første pony blev spottet på marken i 2010. Sidenhen er flere dukket op, og Ponyhenge består nu af et væld af forskellige slags heste.

Kæmpe bæver

1455 Cape St, Lee

© Flickr/Cela Libeskind

Foran et opbevaringsområde står denne store bæver. Firmaet hedder da også ‘Beaver Self Storage.’

The Mµseum

71 Union Square, Somerville

© Flickr/KAdam

I Somerville finder man verdens mindste museum. Kuratoren, Judith Klausner, er også kvinden bag ‘The Mµseum’. Museet indeholder bittesmå ting fra lokale kunstnere.

Papirhuset

52 Pigeon Hill St, Rockport

© Flickr/Danielle Walquist Lynch

Papirhuset i Rockport består af papir. Vægge, dører og møbler er lavet af papir – avispapir. Faktisk er det blot rammen, gulvene og tager, der ikke er lavet af avispapir. Næsten 100,000 aviser blev brugt til at lave huset. Manden bag det særlige hus var Elis F. Stenman, der begyndte opførelsen i 1922. Huset står stadig, og man kan få en rundvisning der.

New England Peace Pagoda

100 Cave Hill Rd, Leverett

Fredspagoder er buddistiske konstruktioner, der skal symbolisere kærlighed og harmoni. I Leverett holder de meget af pagoden, der er bygget af lokale beboere, der ønskede at promovere fred.

Bygning af mælkeflaske

300 Congress St, Boston

Boston, Massachusetts
© Flickr/alexandre

Denne store bygning af en Hood-mælkeflaske blev bygget i 1930. Det var ismanden, Arthur Gagner, der fik den særlige bygning opført ved siden af sin isbutik, for at lokke kunder til. I 1943 blev flaskebygningen solgt, og forladt. I 1977 besluttede mælkefirmaet, H.P. Hood and Sons, Inc. at købe flasken, og få den flyttet til storbyen, Boston. Firmaet donerede bygningen til børnemuseet i Boston. Den unikke bygning står ved Bostons havn, og er i dag tilbage til oprindelsen: Der kan købes is i mælkeflasken.

Heksehuset i Salem

310 Essex St, Salem

Salem hænger for altid sammen med heksekunst og fascinerende fortællinger om troldmænd og hekseri. I det 17. århundrede var det et lille puritansk samfund. I 1692 blev samfundet kastet ind i historiebøgerne med en berygtet heksejagt. En gruppe piger hævdede nemlig, at de var besat af djævlen. De anklagede forskellige lokale kvinder, for at være hekse og stå bag forbandelsen. Efterfølgende blev 19 mennesker hængt (ikke brændt på bålet). Her findes stadig levn fra den mørke tid i Salem, som man kan gå på opdagelse i, blandt andet dette heksehus, der var ejet af dommer, Jonathan Corwin, der var ansvarlig for mange af heksedommene. I dag er huset et museum.

Lake Char­gogg­a­gogg­man­chaugg­a­gogg­chau­bun­a­gung­a­maugg

Webster

© Flickr/Stephen St-Denis

Den sø, der i dag er bedst kendt som Lake Webster, hedder faktisk Lake Char­gogg­a­gogg­man­chaugg­a­gogg­chau­bun­a­gung­a­maugg. Det er det længste stednavn i USA. Stedet tiltrækker mange turister, på grund af det 45-bogstav lange navn. Søen fik sit lange navn, efter de britiske kolonister slog sig ned her. Inden da, havde søen “blot” heddet Lake Chaubunagungamaugg, der betyder ‘fiskested ved grænsen.’ Da kolonisterne begyndte at bruge søen til fiskeri, ændrede man navnet til Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg, der betyder ‘engelske knivmænd og Nipmuck-indianere ved grænsen eller neutralt fiskested.’

Bancroft Tower

3 Bancroft Tower Road, Worcester

På en bakke i Worcester finder man et særsyn i Massachusetts – nemlig et slot. Bancroft Tower blev bygget i 1900 af Stephen Salisbury III til ære for sin fars barndomsven: George Bancroft. Læs om andre slotte i USA her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button