Must-see vejsideattraktioner i New York

New York rummer andet end New York City. Er man for eksempel på roadtrip i New York, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i New York. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i New York’. Her finder du en lille bitte kirke, en pige med hajhoved og en kæmpe pandekage. God fornøjelse!

The Big Duck

1012 NY-24, Flanders

Wikimedia Commons

Den store and er en klassisk New York-attraktion på Long Island. Anden blev oprindeligt bygget i 1931, som en stor andeformet butik. Det var landmanden, Martin Maurer, der ønskede at lokke flere kunder til, for at sælge flere ænder. Den ti ton tunge and er lavet af cement, og som øjne har den gamle hovedlygter fra en Model T Ford. I dag ligger den ikoniske and i en park, og er en souvenirbutik.

Verdens største pandekagepande

The Birkett Mills, 1 E Main St, Penn Yan

Flickr/Jimmy Emerson, DVM

Verdens største pande til pandekager blev lavet i 1987, for at lave verdens største pandekage. Den ti ton tunge pande hænger nu på siden af en fabriksbygning.

Shark Girl

44 Prime Street, Buffalo

Halvt pige, halvt haj. Denne skøre vejsideattraktion finder man i Buffalo, og den er hurtigt blevet en af New Yorks mest yndede vejsideattraktioner, siden hun blev indviet i 2014.

Cardiff Giant

The Farmers’ Museum, 5775 NY-80, Cooperstown

Flickr/Ryan Evans

Cardiff-kæmpen er også kendt som ‘USA’s største svindelnummer’. I 1869 besluttede forretningsmanden, George Hills sig nemlig for at fuppe befolkningen, efter en diskussion med en præst, der påstod, at der engang havde eksisterede kæmper. Hull fik udformet en tre meter høj forstenet kæmpe. Da kæmpen blev fundet i Cardiff, satte det gang i konspirationsteorier og Hulls pengepung bugnede. Kæmpen kan ses på The Farmer’s Museum.

Tidligere verdens største havenisse

Gnome Chomsky, U.S. 209, Kerhonkson

Denne store havenisse, var tidligere verdens største. Men, nu er den blot den tredjestørste. Alligevel er den fjollede nisse da et besøg værd, hvis man er på de kanter.

Lille bitte kirke

3755 Randall Rd, Oneida

Ud over at være en af verdens mindste (hvis ikke den mindste) kirker, så ligger dette lille fine dukkehus-agtige tilbedningssted også i midten af en sø. Men der er dog plads til, at en lille robåd lige kan ligge til her. Huset blev bygget i 1989, og her er der kun lige plads til et brudepar og præst. Læs om andre bitte små kirker i USA her.

Pepsi-Cola skilt

4610 Center Blvd, Long Island City

Flickr/Dianne Rosete

Hvis man spejder over East River fra Manhattan, kan man ikke undgå at se det kursivskrevne neonskilt. Pepsi-skiltet har hørt hjemme på Long Island siden 1936, og i 2016 blev den et New York City landemærke.

Tree Creations

4677 Lakeville Groveland Road, Geneseo

Flickr/SUNY Geneseo

Halvanden times kørsel udenfor Buffalo, finder man denne unikke vejsideattraktion. Træ-kreationen er lavet af Joe Ferrero, og det består af et træhus-vidunderland, der ligger i Joes egen have. I sommermånederne åbner Joe op for besøgende.

Prophet Isaiah’s Second Coming House

1308 Ontario Avenue, Niagara Falls

New York

Dette må være det mest farverige hjem, man nogensinde kommer til at se. Ejeren af huset, Prophet Isaiah, hævdede, at Gud har beordret ham til at forvandle sit hus til dette karnevalslignende tempel. Isaiah døde i starten af 2020, men huset står der altså stadig.

Secret Caverns

671 Caverns Rd, 12092 Cobleskill

New York

Skiltene mod de hemmelige grotter er nærmest vejsideattraktioner i sig selv. Hele vejen langs Caverns Road, kan man se disse farverige billboards, der vil lokke gæster til. I grotterne finder man blandt anden et undergrundsvandfald.

The TePee

7632 US-20, Cherry Valley

New York
Wikimedia Commons

En af New Yorks mest populære vejsideattraktioner er TePee. Her finder man en souvenirbutik, der har ligget langs Route 20 siden 1950.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button