Must-see vejsideattraktioner i Georgia

Hvis man er på roadtrip i Georgia, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Georgia. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Georgia’. Her er både en statue af en smilende peanut, et selvejende træ og en sti med dukkehoveder. God fornøjelse!

Jimmy Carters smilende peanut

148 GA-45, Plains

Jimmy Carter peanut, Vejsideattraktion, Georgia
Flickr/Ray Luce

Jimmy Carter var USA’s 39. præsident. Han var kendt for sit store smil og sin peanutfarm. I 1976 blev denne store statue af en peanut der storsmiler konstrueret, for at hylde Carters besøg i Evansville, Indiana. Efterfølgende blev peanutstatuen flyttet til Plains i Georgia, der var Carters hjemby. Man finder dette monument og hyldest til Carter, tæt på præsidentens barndomshjem.

Dukkehovedstien

3445 Almand Rd SE, Atlanta

Georgia
Flickr/Just some dust

I Constitution Lakes Park i Atlanta kan man støde på et bizart fænomen. Parken løber gennem en forladt murstensfabrik, og en af stierne kaldes for Doll’s Head Trail. På denne rute kan man nemlig finde en masse dukkehoveder. Projektet blev startet af tømrer, Joel Slaton, og består af dukkedehovederne, genbrugsvarer og alskens bras.

James Brown statue

830 Broad St, Augusta

Flickr/Brandon Dolley

James Brown var en amerikansk sanger og legende indenfor soul og funk. Brown voksede op i Augusta, der har valgt at ære soulkongens liv med en stor bronzestatue, der blev opført i 2005.

Statue af verdens stærkeste mand

Paul Anderson Memorial Park, 211 E Doyle St, Toccoa

Flickr/Alex Cheek

Paul Anderson (1932 – 1994) var en amerikansk vægtløfter. I 1956 vandt han OL-guld, og året efter kom han i Guinness Rekordbog. I Pauls hjemby har man rejst denne bronzestatue af den stærke mand.

Træet, der ejer sig selv

277 S Finley St, Athens

Flickr/J. Stephen Conn

Professor W.H. Jackson elskede træet ude foran sit hus – og den skygge, som træet skabte – så meget, at han gjorde det selvejet. Hermed ønskede Jackson at sikre træets fremtid, selv efter han var gået bort. Det træ, der er kendt som “The Tree That Owns Itself” væltede efter en storm i 1942. Men lokalbefolkningen ønskede at ære Jacksons ønske, så de plantede en del af træet påny. Træet, der ejer sig selv har nu fået en søn, der står samme sted.

Old Car City USA

3098 US-411, White

Old Car City USA er verdens største gravplads for klassiske biler. Her finder man tusindvis af gamle biler, hvor naturen har overtaget. Der er skolebusser, trucks og Elvis Presleys sidste bil. Perfekt for rejsende, der elsker klassiske biler og urban exploration.

Babyland General Hospital

300 NOK Dr, Cleveland

Flickr/Tara Rouse

Er man vild med kålhoveddukker, skal man holde ind ved Babyland General Hospital. Det er nemlig her Cabbage Patch Kids bliver født. Det er lidt bizart, og ganske vidunderligt. Nok især, hvis man som parret her, er opslugte af de specielle dukker. Oplevelserne er mange her, så er man i nærheden, er det et oplagt stop for hele familien.

Georgia Guidestones

1031 Guide Stones Road, Elberton

Georgia

Disse enorme sten med inskriptioner er fyldt med mysterier. De står i delvis Stonehenge-formation og er delvist runesten. Men ingen ved hvem der står bag stenene, eller hvorfor de blev opført i 1980. På stenene står der, “Let these be guidestones to an Age of Reason”. Der findes ti guidelines til, hvordan man genskaber Jorden og samfundet. Samtidig er dette også en kalender, hvor dagens dato er oplyst af solen.

Tiny Doors ATL

Atlanta

Flickr/J Kepper

Disse bittesmå dører er en kunstprojekt, der har placeret bedårende små dører rundt om i Atlanta. Kunstneren, Karen Anderson Singer har lavet dørene i stil med det nabolag, som de er i. Det kan være svært at spotte de små dører, men man kan se et kort over dem her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button