Must-see vejsideattraktioner i Oklahoma

Hvis man er på roadtrip i Oklahoma, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Oklahoma. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Oklahoma’. Her finder man især mange Route 66-attraktioner, som Oklahoma gerne identificerer sig med. God fornøjelse!

Arcadia Round Barn

107 OK-66, Arcadia

Den runde lade i Arcadia blev bygget i 1898 ved siden af det, der senere blev Route 66. Efter 90 år i brug kollapsede taget. Men lokale fra området gik i gang med at restaurere laden, og laden blev åbnet for offentligheden i 1992. I 1977 blev den runde lade optaget i registreret over historiske steder, og det er den enste runde trælad i Oklahoma.

Buck Atom

1347 E 11th St, Tulsa

© Flickr/Steven Wilson

Ved Buck Atom’s Cosmic Curios på Route 66 kan man se denne Space Cowboy Muffler Man. Glasfiberfigurer er ufattelige populære, og denne er en af de nyligt opførte. Han er skabt i 2019 og modelleret efter fortidens vejsideattraktioner. Denne glasfiberfigur er er unik blanding af cowboy, muffler man og astronaut, og en skøn vejsideattraktion

Dinosauren Cimmy

U1300 N Cimarron Ave, Boise City

© TravelOK/Facebook

Cimmy er en lokal legende. Den enorme brontosaurus er lavet af metal, og den er opført for til ære for den dinosaur, der blev fundet rester af her i området i 1930’erne. Den blev kaldt Cimarronasaurus – hvilket senere blev forkortet til Cimmy.

Verdens højeste benzinstander

13 Sahoma Lake Rd, Sapulpa

© Flickr/Victor Hamberlin

Lige foran Heart of Route 66 Auto Museum finder man verdens højeste benzinstander. Denne vejsideattraktion stod færdig i 2018, og er udformet efter vintage standere, fra dengang Route 66 åbnede i 1926.

Ed Galloway’s Totem Pole Park

21300 OK-28 A, Chelsea

© Flickr/russellstreet

Var det noget med et totempælpark? Ed Galloway, en pensioneret sløjdlærer, begyndte at lave en totempæl i 1937. Den stod færdig i 1948, og endte med en højde på 27 meter, og kendes i dag som verdens største totempæl i beton. Totempælen står i en park med andre farverige pæle, og parken er en af de mere populære turistsattraktioner i Oklahoma. Det er da også et must-see, hvis man er i nærheden. Historien fortrækker, at Ed ønskede at lærer folk om de indfødte amerikanere, hvorfor kan opførte totempælen, der hyldede forskellige indianske stammer med portrætter og symboler. I 1999 blev Galloways park optaget i registreret over historiske steder.

OK Country 66

3441 E Old Hwy 66, Arcadia

© Willem Bor/Facebook

John Hargroves kærlighed for Route 66 kan man opleve ved OK Country 66 (eller John’s Place). Her er samlet nogle af de mest ikoniske vejsideattraktioner fra Route 66, i et museum. På billedet ses for eksempel en hyldest til Cadillac Ranch i Texas.

Pops 66 Soda Ranch

660 OK-66, Arcadia

© Flickr/Stephen Williams

Hvis man er på udkig efter verdens største sodavandsflaske, skal man en tur forbi Pops 66 i Arcadia, Oklahoma. Men selvom det er en tankstation, er det maden og drikkevarerne (alverdens sodavandsflasker i alle farver og smagsvarianter), som folk stopper for her. Og så den flotte og nye vejsideattraktion – den store sodavandsflaske, der lyser op i neonfarver om aftenen. Denne attraktion på Route 66 er fra 2007, og et godt eksempel på, at for at den legendariske rute skal overleve, er det nødvendigt med nye tiltag, der kan lokke turister til, og som kan udvikle ruten for næste generation af rejsende langs ‘The Mother Road’.

Winganon rumkapsel

E 300 Rd, Talala

© Winganon-Space-Capsule/Facebook

I 1959 forulykkede en vogn fyldt med cement i Talala. Cementblanderen faldt af og landede i vejkanten. Cementen hærdede, og blanderen blev for tung til at flytte. Gennem årene blev det et lokal landemærke, og i 2011 malede lokale artister blanderen, så det ser ud som om, det er en NASA rumkapsel, der er styrtet ned.

Blue Whale of Catoosa

2600 Route 66, Catoosa

Blue Whale of Catoosa, Oklahoma

En af Route 66’s mest ikoniske vejsideattraktioner er Blue Whale of Catoosa. Den 25 meter lange blåhval har ligget her siden 1972, hvor Hugh Davis byggede den store blåhval, som en gave til sin hustru på deres 34. bryllupsdag. Den ikoniske hval blev placeret i en lille dam, hvor hele familien kunne bade. Men hurtigt begyndte forbipasserende også at bruge stedet til badning, og Davis besluttede sig for at gøre området til en decideret park – Nature’s Arch – hvor der var plads til picnic og hygge for hele familien.

Efter parken lukkede i 1988, gik Blue Whale lidt i forfald, lokale ildsjæle fik den reddet men en restaurering og en ordentlig gang maling. Blåhvalen er i dag en af de mest ikonisk og nostalgiske vejsideattraktioner i Oklahoma – selvom man ikke længere kan bade i vandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button