Små kirker med masser af personlighed rundt omkring i USA

Små og bittesmå kirker er yndige symboler på kristendom og gudedyrkelse. For de lokalsamfund, der har bygget dem, er de perfekte til små bryllupper eller til stunder med stille reflektion. For rejsende og turister kan en tur væk fra de store highways byde på mange af disse tiny churches. Det er desværre mange af dem, der ikke er i brug længere, da megakirker bliver mere og mere populære i USA. Lidt ligesom med storcenter, der kan tilbyde det hele på et samlet sted. Konsekvensen er, at mange af de små og oprindelige kirker forsvinder og visner stille hen. Det er dog en omvej værd, hvis man vil finde en af disse små og personlige kirker. Her kommer en liste med nogle af de små og bittesmå kirker, man kan være heldig at støde på, på sin roadtrip. 

Yuma, Arizona: Pause Rest Worship

Små kirker
Flickr/Philippe Reichert

Denne kirke blev bygget af landmanden, Loren Pratt, på kanten af hans marker. Den blev opført til minde og ære for hans afdøde hustru, Lois. Kirken stod færdig i 1995, men blev i 2011 ødelagt på grund af stormvejr. En omgang donationer hjalp til at genskabe den lille kirke, i 2012. På grusvejen hen til kirken er der et skilt: Stop, Rest, Worship.

Loren døde i 2015, men sønnen Cecil sørger for at det lille yndige Guds hus stadig kan benyttes og besøges.

Man finder kirken her: S. Ave. 13 E., Yuma, Arizona

Forestville, Californien: Missionary Independent Spiritual Church

Her har man forvandlet et tidligere busstoppested til et spirituelt “hus”. Denne lille kirke er blandt verdens mindste spirituelle kirker (man forstår godt hvorfor). Herinde er der et alter, og to siddepladser. Der er dagligt kirkelige tjenester i kirken, og spirituelle events, såsom læsning af tarotkort.

Man finder kirken her: 6632 Covey Rd, Forestville, Californien

Elk Horn, Iowa: Morning Star Chapel

Små kirker
Flickr/ap0013

En bedårende kirke, bygget af en dansker. Charles Johan Walensky blev født i Lyngby I 1868, og ankom til USA som 20-årig. Charles, der var tømrer, byggede kirken i 1951, da han var 83 år gammel. Oprindeligt lå den lille kirke i Waterloo, på familiens grund, hvor bygningen skulle fungere som sted for afslapning, bøn og meditation. Da Charles døde i 1959, var det datteren, Vivian, der kørte kirken videre indtil 1963. De efterfølgende 26 år lå det på en nevøs grund. I 1995 flyttede man kirken til The Danish Immigrant Museuminden man i 2014 endnu en gang flyttede den lille kirke. Den ligger i dag på Danish Windmill.

Man finder kirken her: 4038 Main St, Elk Horn, Iowa

Townsend, Georgia: Memory Park Christ Chapel

Der er naturligvis en kamp om at kunne kalde sin kirke for den mindste i USA. Denne kirke er med i kapløbet, men kalder sig selv den ‘lilleste’ i stedet for den mindste. Sødt – og det er kirken her også. Kirken blev bygget i 1950, og har plads til 13 mennesker. Den fungerer stadig som kirke i dag.

Man finder kirken her: Coastal Hwy 17, Townsend, Georgia

Atwood, Michigan: The Wayside Chapel

The Wayside Chapel blev bygget i 1968. Denne fine lille kirke er åbent for offentligheden, og bruges jævnligt til bryllupper. Kirken bruges dog mest af rejsende, der skal have en lille hvilepause. Her er åbent hele døgnet, og hele fire siddepladser.

Man finder kirken her: 10730 US-31, Ellsworth, Michigan

Oneida, New York: Cross Island Chapel

Ud over at være en af verdens mindste kirker, så ligger dette lille fine dukkehus-agtige tilbedningssted også i midten af en sø. Men der er dog plads til, at en lille robåd lige kan ligge til her. Huset blev bygget i 1989, og her er der kun lige plads til et brudepar og præst. 

Man finder kirken her: Oneida, New York, 13421

Monroe, Washington: Wayside Chapel

Flickr/Sean O’Neill

Wayside Chapel er en af de sødeste kirker, og den ligger langs Highway 2. Den lille kirke har kun plads til cirka 8 mennesker og en prædikant. Mens man kører, skal man kigge efter deres hvide skilt med teksten “Pause…Hvile…Dyrkelse”. Den lille kapel har ikke nogen toilet faciliteter, men det er åbent for offentligheden hele dagen, hver dag.

Man finder kirken her: Monroe, Washington 98272

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button