10 gemte perler i USA, som de fleste ikke kender til

De fleste kender de mest gængse turiststeder og -attraktioner i USA, men hvad med de steder, der ikke er så velkendte – endda for amerikanerne selv? Uanset om man aldrig har besøgt USA, eller om man er berejst i Guds eget land, bør man kaste et nærmere blik på disse ikoniske og gemte perler, naturlige såvel som menneskeskabte, der ligger rundt omkring i USA

1. Brookgreen Gardens

Perler i USA
Flickr/Kelly

Da Anna Hyatt Huntington ledte efter et sted til at fremvise sine skulpturer, faldt hun og hendes mand, Archer Milton Huntington over den 121 hektar store grund, der senere blev kendte som Brookgreen Gardens. Haverne, der ligger i Georgetown County i South Carolina, var oprindeligt en af i alt fire risplantager, som parret opkøbte. Anna og Archer besøgte første grunden tilbage i 1929, og Brookgreen Gardens åbnede i 1932, som områdets første offentlige skulpturhave.

Ejendommen rummer tematiseret haver med skulpturer, en mindre zoo med alligatorer, røde ræve og oddere, og et naturcenter. Brookgreens Gardens er optaget som National Historic Landmark, og er i dag en oase af blomster og fauna, inklusiv en 250 år gammel eg, samt flere end 2.000 skulpturer, lavet af 425 kunstnere. Hermed er dette den største og mest omfattende figur-skulptursamling i hele USA.

Haverne er åbent året rundt, og her er altid noget at se, uanset årstid. Det kan blive meget varmt om sommeren.
Man finder de flotte haver på: 1931 Brookgreen Drive, Murrells Inlet, Myrtle Beach, South Carolina SC 29576

2. Fly Geyser

Flickr/Giuseppe Coco

Er også kendt som Fly Ranch Geyser – en lille geyser, der blev skabt ved et tilfælde, under en boring i 1961, hvor brønden ikke var lukket ordentligt. Denne geotermiske lille herlighed frigiver konstant vand i forskellige farver, og i op til halvanden meters højde. The Burning Man Project købte Fly Ranch i 2016, hvorfor den for tiden er lukket for offentligheden.

Fly Geyser ligger i Nevada, der, ud over at være en ørkenstat, også har det højeste geotermiske potentiale i hele USA.

3. Chiricahua National Monument

Blot 56 kilometer sydøst for Wilcox, Arizona ligger Chiricahua National Monument. Monumentet blev oprettet i 1924, for at beskytte Faraway Ranch, såvel som hoodoo’erne, og for at balancere de stenformationer, der resterede fra et vulkanudbryd for 27 millioner år siden.

I finder Chiricahua National Monument på: E Bonita Canyon Rd., Wilcox, Arizona.

4. Supai

Perler i USA

Supai Village i Arizona er hjem for Havasupai – den mindste indianerstamme i USA, og det eneste sted på jorden, hvor posten stadig bliver leveret af æsler. Millioner besøger hvert år Grand Canyon (og med god grund), men størstedelen går glip af Supai, og den betagende omgivende natur. Et af de mest spektakulære steder er vandrestien, Havasu Falls, men det er lidt svært at nå hen til det blågrønne vand og vandfald. Supai er faktisk ikke forbundet med resten af USA via vej, og du kan kun komme derhen via helikopter, på fods eller på æsel- eller hesteryg.

Hvis man har lyst til at gå tilbage i tiden, og sansynligvis få en af de mest autentiske oplevelser, som man kan få i USA, skal man virkelig ikke gå glip af Supai.

Guided tur til Havasupai Falls*

5. Pecos National Historical Park

Flickr/pedro katz

Øst for Santa Fe og syd for Pecos i staten New Mexico, ligger Pecos National Historical Park. Det startede som et statsmonument i 1935, og blev i 1990 opgraderet til en park. Parkens største attraktion er Pecos Pueblo, et Native American – område af sten- og mudderlandsbyer, bygget omkring år 1100. Tusindvis hektar af landskabet byder på arkæologiske ruiner, en slagmark fra den amerikanske borgerkrig, og resterne af en spansk mission, der blev opført tidligt i 1600-tallet. Her er en 2 kilometer lang sti, hvor man kan udforske Pecos Pueblo.

6. Fort Jefferson

Med sine flere end 16 millioner mursten, er Fort Jefferson USA’s største murstenskonstruktion. Fort Jefferson ligger inden i Dry Tortugas National Park, omkring 112 kilometer fra Key West i Florida. Det ufærdige fort kan nås via færge, og ofte tilbringer gæsterne flere timer her.

Fortet har et museum og en boghandler, og her er det desuden muligt at svømme og dykke. Fortet er opkaldt efter Præsident Thomas Jefferson, og blev tidligere kaldt Devil’s Island, fordi den blev brugt til kriminelle i den amerikanske hær, og at blive sendt herud blev anset som værende en skæbne værre end døden.

7. Cache River State Natural Area

Flickr/Nationwide Rivers Inventory

Cache River State Natural Area ligger i den sydligste del af staten Illinois. Mange af cyprestræerne i dette område er over 1.000 år gamle. Her kan besøgende nyde vandreture, kanoture, cykelture og fiske.

Man finder Cache River State Natural Area på: 930 Sunflower Ln., Belknap, IL

8. Bracken Cave

Flere end 15 millioner mexicanske flagermus kalder Bracken Cave – den største flagermuskoloni i verden – deres sommerhjem. Flagermusene flyver næsten 1600 kilometer fra Mexico til grotten, og mellem marts og oktober, dukker de frem om aftenens for at jage insekter. Det er muligt at komme på aftentur i grotten, hvis flagermus lige er noget for jer.

Man finder den uhyggelige Bracken Cave på: 26101 FM3009, San Antonio, Texas

9. Garden of The Gods

Klippeformationen ved Garden of The Gods – først kaldt Red Rock Corral af europæerne indtil 1859, hvor to udforskere besluttede, at det var et passende sted for guderne at samle sig – blev dannet for millioner af år siden. De røde klipper tiltrækker mange klatrere, og folk, der vil se hvad naturen selv kan skabe af sand og silica.
Garden of the Gods er en offentlig park i Colorado Springs i staten Colorado. Siden 1971 har det været en National Natural Landmark.

Man finder Gudernes Have på: 1805 N 30th St. Colorado Springs, Colorado

10. Devils Tower

Mange folk ved ikke, at dette er USA’s første nationale monument, helt tilbage til 1906, hvor Præsident Roosevelt annoncerede dette. I processen forsvandt apostrofen ved en skrivefejl, og den har varet ved lige siden. Selvom det ligner en vulkan, og der ikke er nogle lignede i verden, er Devils Tower ikke en vulkan. Nogle mener, at tårnet er formet af underjordisk magma, hvorefter den med tiden blev skubbet op til overfladen. Devils Tower blev formet for omkring 50 millioner år.

Limousinetur til Devils Tower og Mt. Rushmore*

Limousinetur til Devils Tower*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button