Castle i USA? Se listen over 15 smukke amerikanske slotte

Det er de færreste, der forbinder USA med eventyr og castle. Det er da heller ikke i jagten efter flotte slotte, at man skal tage til USA – dem har man i overflod i Europa. Men derfor findes der alligevel eventyrlige og smukke slotte, hvis man har lyst til at udforske den del af USA.

Hearst Castle i San Simeon, Californien

Et spektakulært slot, på den berømte Highway 1 – Hearst Castle er et must, hvis man er på de kanter. Drømmeslottet blev opført af mediemogul, William Randolph Hearst, som brugte slottet til sine mange kunstsamlinger og ekstravagante fester.

Tag på tour på Hearst Castle. 

Boldt Castle i Alexandria Bay, New York

I staten New York, i regionen Thousand Island, ligger denne smukke turistattraktion på Heart Island. Slottet er opkaldt efter den visionære hotelmagnet, George C. Boldt. I 1900 påbegyndte George opførelsen af slottet til privat bolig, som en gave til sin hustru, og som symbol på sin store kærlighed for hustruen Louise, der gik bort under konstruktionen, og dermed aldrig fik set sin mands kærlighedsgestus i sin endelig form. Boldt forlod herefter projektet, der stod ufærdig indtil 1970’erne, hvor lokale myndigheder købte slottet, og færdiggjorde Boldts visioner.

Slottet består af seks etager med blandt andet bowlingbane, pool og 120 værelser. Man kan besøge slottet via båd. Et smukt slot, der også er populært til bryllupper.

Tag på tur til Boldt Castle.

Scotty’s Castle i Death Valley, Californien

Den yderst populære nationalpark, Death Valley, har også et slot. Scotty’s Castle, eller Death Valley Ranch, som det hedder –  blev bygget i de vilde og blomstrende 1920’er. Det var og er enhver ingeniørs drømmehjem, en rigmands feriehus, og en hemmelighedsfuld mands gemmested.

Walter Scott overbeviste nemlig alle om, at det var ham, der havde bygget slottet med penge fra sine hemmelige miner i nærheden. I virkeligheden var det Albert Mussey, der havde bygget det som feriehus til sig selv og sin hustru, Bessie. Scotty var et mysterie, en cowboy og en entertainer – men han var også venner med Albert, der havde både hjernen og pengene.

Slottet er bygget i spansk kolonistil med terracotta-tag, snoede trapper og elegante buer. I 2015 gjorde oversvømmelser store skader, og slottet åbnes først i 2020 for besøgende.

Loveland Castle i Loveland, Ohio

Loveland Castle, også kendt som Château Laroche, ligger i Hamilton County i Ohio. Opførelsen begyndte i 1929, og stod på i mere end 50 år. Da grundlæggeren Harry Andrews gik bort i 1981, blev ejendommen givet til hans spejdertrup, ‘Knights of the Golden Trail’. Rygtet vil, at slottet er hjemsøgt – men det siges der velsagtens om de fleste slotte. Andrews, der var svært fascineret af ridderen og middelalderen, havde til hensigt at opføre slottet til sig selv og sine “med-riddere”.

Berkeley Springs Castle i Berkeley Springs, West Virginia

Dette slot kendes også som Samuel Taylor Suit Cottage. Oberst Samuel Taylor Suite byggede slottet mellem 1885 og 1891. Da han var 46 år, blev han forelsket i 17-årige Rosa, der var datter af et kongresmedlem fra Alabama. Rosa var ikke umiddelbart interesseret i Samuels tilnærmelse, men hun gav sig dog, da han lovede at bygge et slot til hende i bryllupsgave. Samuel døde før slottet stod færdigt, og hans unge hustru stod for færdiggørelsen. Her holdte hun vilde fester, måske FOR vilde – for inden hun nåede 50 år, var alle pengene brugt, og slottet blev solgt på auktion. Rosa flyttede til et lille hus, hvor hun passede høns.

I dag er slottet et yndet bryllupssted.

Iolani Palace i Honolulu, Hawaii

Iolani er et af de eneste ægte paladser i hele USA, der var hjem for Hawaiis monarki. Det royale hjem stod færdigt i 1882, og havde allerede dengang elektricitet og moderne afløb. Stilen blev kaldt American Florentine, grundet mixet af hawaiiansk og italiensk renæssancestil.

Indvendigt venter der røde velour gardiner, store lysekroner og gyldne kroner. Kong Kalakaua og dronning Kapi’olani var de første royale beboer. I dag er det et museum.

Besøg paladset på Hawaii.*

Cà d’Zan i Sarasota, Florida

Ved første øjekast, ligner dette mere et slot fra Middelhavsområdet, og den laksefarvede terracotta-stil er da også inspireret af bygninger fra Venedig. Det var cirkusmester, John Ringling og dennes kone, Mable, der begyndte opførelsen i 1924, med arkitekt, Dwight James Baum. Slottet består af 41 værelser og 15 badeværelser.

Ringling boede her indtil sin død i 1935, og han efterlod slottet til sin elskede stat, Florida.

Castle Museum i Saginaw, Michigan

Dette “slot” i Michigan, officielt kendt som Castle Museum of Saginaw County History, var engang et lille ydmygt postkontor. Bygningen, med sine cylinderformede tårne, blev opført i 1898, og grundet lokal kærlighed til postkontoret, blev bygningen udvidet.

En spændende og historisk bygning, der nu fungerer som museum.

Belvedere Castle i New York City, New York

På italiensk betyder Belvedere ‘smuk udsigt’ og det er lige nøjagtig hvad dette eventyrlige slot i Central Park har. Det var landskabsarkitekten, Calvert Vaux, der fik visionen om et slot i den kendte New York-park. Den gotiske bygning blev brugt som vejrstation fra 1919 indtil 1960’erne, hvorfor her stadig findes meteorologiske instrumenter.

Tag på besøg på Belvedere*, og nyd udsigten, visitorcenteret og naturudstillinger.

Grey Towers Castle i Glenside, Pennsylvania

Ved Arcadia University i Glenside, ligger dette 1800-tals slot. Det tilhørte William Welsh Harrison, der fik opført dette fine slot, efter hans tidligere bolig blev ødelagt i en brand i 1893. Udefra er det et gotisk mesterværk, indeni er det primært inspireret af fransk renæssancestil. I dag bliver slottet brugt til universitetet, undervisning og events.

Biltmore Estate i Asheville, North Carolina

I Asheville, North Carolina, ligger Vanderbilt Mansion – USA’s største private hjem. Grunden er på 3,200 hektar, palæet har 250 værelser fyldt med kunst, arkitektur og antikviteter. I haven finder man både den italienske have og rosenhaven, med flere end 250 varianter. Der er en hjortepark og skov, og et overvældende syn her i Biltmore Estate.

Palæet er fra 1895, og efter Vanderbilts død i 1914, startede hans søn, William et vinfirma og begyndte at dyrke vin på grunden. I dag er det stadig en vingård.

Castello di Amorosa i Napa Valley, Californien

Bygget på et 1200-tals toskansk slot, og omgivet af flere tønder land, er denne romantiske og idylliske bygning det perfekte sted at nyde et godt glas vin – ligesom grundlægger, Dario Sattui havde tiltænkt det. Han brugte flere år i Europa inden han oprettede sin vingård i Napa Valley.

Gillette Castle i East Haddam, Connecticut

Slottet her er opkaldt efter ophavsmanden, William Gillette – en skuespiller, der bedst kendt i sin rolle som Sherlock Holmes, tilbage i starten af 1900-tallet. Gillette brugte sin indtjening fra filmen og scenen til at bygge denne store klods over Connecticut River. Gillette var en spøjs mand, hvilket også ses i slottes udforming. Blandt andet er der spejle over døre og vinduer, samt skjulte trapper, som William eftersigende brugte til at udspionere sine gæster.

I dag er slottet åbent for offentligheden, som en del af Gillette Castle State Park.

Bishop’s Palace i Galveston, Texas.

Mange af Galvestins smukkeste bygninger er lavet af arkitekten, Nicholas Clayton, og dette palads er ingen undtagelse. I dag er slottet optaget i National Register of Historic Places, og i 1923, da det blev opført, var det hjem for den rige advokat, Walter Gresham og dennes familie.

Bishop’s Castle i Rye, Colorado

Dette “slot” er stadig under konstruktion. Jim Bishop påbegyndte sit projekt i 1969, uden arkitekt og tegninger, men med en masse passion. Det er en del af charmen, at det er ret ujævn i kanterne, og man kan besøge denne skøre bygning, året rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button