Ting du måske ikke vidste om Californien

1. Californien er den eneste delstat, der har sit eget danske navn.  

2. Den første state park blev grundlagt af Lincoln i 1864. Her tildelte man nemlig området med Yosemite Valley og Mariposa Big Tree Grove til delstaten. Senere blev området givet tilbage til den føderale regering, for at blive til Yosemite National Park. 

3. Verdens største træ, General Sherman findes her.

4. Den højeste temperatur nogensinde målt på jorden var i Death Valley i 1913, hvor temperaturmåleren nåede hele 56,7 grader.

5. Cowboybukser og Barbie stammer fra Californien.

6. Californien blev en del af USA, med underskrivningen af Treaty of Guadalupe Hidalgo, der endte den Mexicanske-Amerikanske Krig i 1848. USA betalte Mexico $15 millioner for krigsskader, men til gengæld opgav Mexico næsten halvdelen af sit territorie – inklusiv Californien, Arizona, Texas, New Mexico, og dele af Colorado, Nevada og Utah. Tak for kaffe.

7. Californien blev først kendt som Grizzly Bear State, men som staten boomede med opdagelsen af guld og bjørnebestanden forsvandt, blev det til Golden State.

8. Grizzlybjørnen har dog stadig en særlig plads i delstatens hjerte, og den kan ses på delstatens flag.

9. Californien er kendt for sit guldræs, men der var også et sølvræs i Calico Mountains fra 1881 til 1896. Efter 1904 var Calico en spøgelsesby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs også

Back to top button