Joshua Tree National Park – se de fine små særegne blomstertræer

Joshua Tree National Park er bestemt et besøg værd, hvis du kører rundt i Californien. De små specielle træer (der botanisk egentlig er en blomst, hørende under lilje-familien) findes ganske få steder i verden. Et af de steder er i Mojave-ørkenen i Californien. De små pjuskede træer kan opleves i Joshua Tree nationalpark, der dækker et område på størrelse med Lolland. Du kan også se klippeformationener, flotte blomster og ørkennatur i denne nationalpark.

Hoteller i Twentynine Palms- Nord for Joshua Tree

Joshua Tree

Lidt om Joshua Tree 

  • Åbent 24/7 året rundt
  • Areal: 4.120 kvadratkilometer
  • Entré: $15 per bil – gælder i en uge.
  • Geografi: Sydlige Californien
  • Kort over hele nationalparken

Joshua Tree

Joshua Tree og Mojave-ørkenen

Nationalparken med de unikke træer ligger på grænsen mellem to forskellige ørkentyper; den lavtliggende Colorado-ørken i syd og den højtliggende, og frodige, Mojave-ørken i nord. At to ørkenområder mødes, er mest signifikant, hvis du kører ind i parken fra Interstate 10 i syd. Når du herefter kører nordpå, ser du tydeligt hvorledes landskabet ændrer sig.

De mest seværdige, og populære, områder i parken findes da også i den nordlige og østlige del – den del, der ligger ud til Highway 62.

Her findes de store klippeformationer, og store Joshua Træer. Det er også i det område, du nemmest finder overnatningsmuligheder i byen Twentynine Palm.
Hoteller i Twentynine Palms – Nord for Joshua Tree

Joshua Tree – den oversete nationalpark

Mange springer desværre Joshua Tree over, på deres roadtrip i det vestlige USA. Ofte har man alt for travlt med at komme videre fra Los Angeles til Gran Canyon. Men I bør virkelig ikke snyde jer selv for de fine træer, og et besøg i den store ørkenpark. Et besøg i parken vil ikke forlænge jeres tur betragteligt – det ligger nærmest på vejen, og tager ikke mere end halvanden time at køre igennem parken (selvom I selvfølgelig også skal ud af bilen, for rigtigt at nyde naturen). Man kan dog sagtens se træerne uden at tage ind i parken, men der er nu alligevel mange eventyrlige oplevelser i parken, der er et væld af klipper og træer, at jeg vil anbefale det, hvis I er på de kanter.

I bør stoppe ved Hidden Valley, der er en 1.6 km sti gennem kuperet landskab med Joshua træer og klipper i postkortidyl. Cholla Cactus Garden er bestemt også et must, og et stop værd.

Hvis I besøger Joshua Tree i foråret, kan I også være så heldige at opleve træerne blomstre.

Husk, som altid, vand på din tur.

Joshua Tree

National Park Service officielle guide til Joshua Tree National Park

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs også

Close