Santa Monica – ved vejs ende på Route 66

Santa Monica er endestationen for Route 66. Det var her, for enden af Santa Monica Boulevard, at man valgte, den ikoniske rute skulle ende. Santa Monica er også kendt for dets stand, shopping og Santa Monica Pier. Som en mondæn oase i Los Angeles, er Santa Monica et dejligt frirum, ikke langt fra storbyens glimmer og jag. 

Santa Monica Beach

Fem skønne kilometer strand. Skvulpende bølger fra Stillehavet. Livreddertårne. Hvidt sand. Stranden her var den perfekte ramme for 90’ernes store TV-serie succes, Baywatch.

Når man går på denne strand, kan man næste forestille sig Mitch Buchannon og CJ løbe rundt i deres røde badetøj. Du er måske ikke så heldig at finde en ubrugt tårn – men de ligger hele vejen langs den Californiske kyst. Og hvem vil ikke gerne prøve at lege Baywatch-babe? Jeg kunne i hvert fald ikke modstå fristelsen – selvom det var langt fra Santa Monica, og der ikke var meget babe over det.

Det er en betagende og lækker strand. Som noget utraditionelt ligger også her en mindeplads for faldne soldater i Irak og Afghanistan. De mindes med hvide kors og flagbeklædte kister.

Arlington West memorial

Santa Monica

På den anden ende af stranden er der tid og plads til spil og leg. En gyngetur med udsigt til Stillehavet og den flotte kyst ved Santa Monica, er meget anbefalesværdigt.

Santa Monica

Santa Monica Pier

Symbolet på endestationen på Route 66, og ikonet for Santa Monica, er træmolen. Her er der fantastisk udsigt over stranden og byen, boder med souvenirs, gadekunstnere, fiskere, særegne restauranter og masser af liv og leben.

Var det noget med et billede sammen med en kendt (papfigur)?

Fiskerne, der håber på en ordentlig fangst.

Bliv til solnedgang. Det er helt ubeskriveligt smukt.

Santa Monica Pier er også symbolet på Route 66’s endestation. Her på molen fejrer man, at man har genneført hele turen, og du kan finde souvenirs og fakta omkring Route 66 her på molen. For nogen, vil dette også være starten af rejsen ud på Route 66. Og sikke en start. Santa Monica

Klar til at indtage Route 66 – med start på Santa Monica Pier

På den flotte mole ligger også en Forrest Gump-inspireret restaurant, nemlig Bubba Gump Shrimp. Enjoy!

Santa Monica

Det lokale politi har uden tvivl karakter, i denne by:

Ud over turistboderne, restauranter og barer kan du også teste det lille tivoli, Pacific Park på molen, som bl.a. byder på et pariserhjul, en relativt harmløs rutsjebane og en række andre forlystelser.

Santa Monica

Man har også en ganske flot karrusel fra 1920’erne, som står indenfor i den store runde bygning lige i starten af molen. Den er enormt flot om aftenen, når den lyser op over Stillehavskysten og den gamle træmole.

Santa Monica

Praktik når du er i Santa Monica

Det her er en af de mere velhavende dele af Los Angeles. Det ser man tydeligt, når man begiver sig ud at shoppe. Der er ikke mange små lokale butikker, men primært kædebutikker, samt et større butikscenter.

Santa Monica

Når man skal parkere er der en masse parkeringshuse, som jeg ville satse på fremfor at gå efter en gadeparkering. I denne by er parkeringsvagterne meget på vagt, så undlad at parkere ulovligt eller uden den rette billet.

Byen ligger cirka 12 kilometer nord for Los Angeles International Airport (LAX). Desuden ligger byen i rimelig køreafstand fra Hollywood og Universal Studios, og er derfor et godt udgangspunkt for et ophold i Los Angeles. Afslutter man Route 66, er det også oplagt at tage en dag her i byen, inden man eventuelt tager videre i LA eller hjem til Danmark.

Santa Monica

Med hensyn til overnatning er der hoteller og moteller i alle prisklasser i byen. Prisen stiger dog jo tættere på kysten I kommer. Der er rigeligt at vælge imellem, hvis du vil overnatte i byen her. På Santa Monica Boulevard (der er en del af den gamle Route 66), kan du finde de fleste budgetmoteller. Man kan søge efter overnatning her:

Hoteller i Santa Monica*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button