Tag på virtuel roadtrip i USA, helt uden at forlade hjemmet

Hvad gør man, når man ikke har mulighed for at rejse til USA, lige når man vil og hvor man vil? Internettet har (naturligvis) en løsning på dette: Man tager på en virtuel rejse. Man kan nemlig opleve legendariske ruter, betagende nationalparker og smukke museer, helt uden at forlade sit hjem. Vil du opleve Route 66? Stå på Glacier Point i Yosemite? Eller måske se en gravplads med gamle neonskilte? Se her, hvilke online roadtrips man kan tage på, rundt i USA, og lad drømmene og udlængslen få frit spil.

Nationalparker & monumenter

Bryce Canyon, Dry Tortugas og mere

Hidden Worlds of the National Parks er en interaktiv og meget visuelt smuk oplevelse, der lader dig udforske nogle af de mindre kendte nationalparker. Her kommer man på en 360 graders guidet tur, under vandet, på vulkaner og med vidunderlige udsigter. Man kan opleve: Kenai Fjords (Alaska), Hawaii Volcanos (Hawaii), Carlsbad Caverns (New Mexico), Bryce Canyon (Utah) og Dry Tortugas (Florida).

Acadia National Park

Acadia National Park er USA’s østligste nationalpark, og den eneste i hele New England. Parken er på hele 19,830 hektar langs Maines vilde kyst, med flot panoramisk udsyn over Atlanterhavet. Her er også hundredevis af kilometer stier til vandring og cykling. Eftersom 90 procent af Acadia National Park ligger på kystøer, er det oplagt at opleve parken virtuelt, ved at tage på eCruise. Start turen nær fiskerbyen, Bar Harbour, og tag en tur på  Gulf of Maine, hvor man kan opleve sæler og havfugle.

Alle statsparker i Minnesota

I Minnesota har man virkelig gjort noget for at tiltrække turister. Med denne side tændt, kan man opleve alle Minnesotas State Parks, og virkelig opleve den nordlige stat.

Yosemite

Savner man Yosemite, eller har man aldrig været der, er her nu en oplagt mulighed for at kigge nærmere på en USA’s mest populære nationalparker. Gennem projektet Virtual Yosemite kan man udforske alle de mest kendte og flotte steder i Yosemite. Over 200 steder kan man besøge på denne 360 graders panoramatur.

Frihedsgudinden

Det er en af de monumenter, som man bare vil og bør se, hvis man har muligheden. Har man ikke det kan man se den ikoniske statue på helt tæt hold her.

Glacier

Kør på den smukke Going-to-the-Sun – vej gennem Glacier National Park, mens du sidder hjemme i sofaen. Det kan du gøre med Google Street View, og se hvorfor denne strækning er blevet et National Historic Landmark. Der er ikke sparet på spektakulære views her.

Olympic National Park

100 kilometer fra Seattle, finder man Olympic National Park. Her er der adskillige økosystemer – inklusiv gletsjer-dækket bjerge, regnskove og 113 kilometer med vild kystlinie. Dette verdensarv-område i Washington tiltrækker tre millioner gæster hvert år. Tag på en tour rundt i området med Google Earth, eller se NPS’s webcams, for at se live billeder af Lake Crescent, Hurricane Ridge og Kalaloch Creek.

Mount Rushmore

Mount Rushmore i South Dakota er en af de mest genkendelige steder i USA. Med denne virtuelle tour, kan man komme helt tæt på de fire præsidenthoveder, og udforske alt omkring monumentet. Man kan også en en fin guidet video her.

Grand Canyon

Det er jo ikke ligefrem fordi andres billeder og optagelser kan opveje at stå i denne bjergtagende nationalpark. Grand Canyon er simpelthen åndeløs smuk. Men hos National Park Service tilbyder de alligevel en del forskellige virtuelle rejser gennem den unikke kløft. Det er jo heller ikke alle mennesker, der får muligheden for at rejse til dette vidunder – så for mange kan en virtuel rejse være det bedste alternativ.

Zion

Utah har så mange imponerende nationalparker, og Zion er på de flestes Bucket List. For at få en fornemmelse for den fantastiske park, kan man tage på en virtuel vandretur på en af parkens mest kendte stier – Angels Landing. For at se nogle af de best betagende steder i Zion, kan man tage på tour med Google Earth.

Great Smoky Mountains

Great Smoky Mountains National Park ligger langs grænsen mellem Tennessee og North Carolina. Parken er især kendt for sit rige dyre- og planteliv, og det er en af USA’s mest afholdte nationalparker, med over 12 millioner besøgende hvert år. Hvis man savner the Smokies, eller vil vide, hvorfor her er så populært, kan man tage et tour med Google Earth, eller tjekke nogle af de webcams som National Park Service (NPS) har opstillet. Her bliver billederne opdateret hvert kvarter, så man kan få en fornemmelse for vind og vejr.

Big Bend

Big Bend National Park i det sydvestlige Texas, ligger på grænsen til Mexico. Parken er en del af Rio Grande, bjergkæder, ørken og utrolige planter. Hvert år besøger knap en halv million denne afsides park. Få et glimt af de meget mørke nætter eller ensomme kløfter på NPS’s webcam, eller tag en tour med Google Earth.

Gennem Google Earth kan man se flere nationalparker, hvis man gerne vil have et indblik i, hvordan de ser ud.

Mærk historiens vingesus

Borgerrettighedskampen

Civil Rights Trail består af mere end 100 forskellige steder i 15 stater. Stien blev officielt indviet d. 15. januar 2018. Her er der en samling af kirker, retsbygninger, skoler, museer og andre landemærker fra Borgerrettighedskampen. Alle er det steder, hvor aktivister, på den ene eller den anden måde, udfordrede den raceopdelingen, der eksisterede i USA, i ønsket om at opnå social retfærdighed. Tag på en historisk rejse gennem Borgerrettighedskampen her.

George Washingtons Mount Vernon

En så fin virtuel rejse til USA’s første præsidents bolig, Mount Vernon. Her er fyldt med små oplysningsrige videoer og billeder. Washington er den eneste præsident, der ikke har boet i Det Hvide Hus (det var ikke bygget dengang).

Apollo 13

I juli i 1969 fuldførte Apollo 11 og mandskabet missionen om at gå månen. På Space Center I Houston fortrækker man dog historien om en anden mission: Apollo 13. Gennem en virtuel fortælling, får man her historierne, billederne og videoerne om Apollo 13 – missionen.

Gettysburg

I Gettysburg, Pennsylvania leverede Abraham Lincoln sin mest berømte tale, The Gettysburg Address. Besøg det historiske borgerkrigssted her.

Det Hvide Hus

På forskellige ture, kan man se kunstværker, værelser og kultur i Det Hvide Hus. Det er en ret spændende oplevelse – omend man ikke når HELT ind i de hemmelige gemakker.

The Alamo

Her kan man det meget historiske sted i Texas. The Alamo blev bygget i 1718 af spanske missionærer.

Mark Twain House

Tag på en gratis rejse gennem den eventyrlige forfatter, Mark Twains hus og museum.

Ikoniske ruter

Route 66

Udforsk the Mother Road gennem denne Google Voyager Tour, der lader dig se nogle af de mest episke stops på den legendariske rute. Her kan man komme ind i Cars-universet, gå gennem den store blå hval og nyde forskellige neonskilte.

Seward Highway

Rejs nedad Alaskas Seward Highway, der går mellem Seward og Anchorage, ved hjælp af Google Street View. Her er der dramatiske views, vanvittig smukke landskaber, bjerge og skove.

Las Vegas The Strip

Velsagtens en rute i sig selv. Tag på en to-timers lang gåtur gennem neonlys, flotte kasinoer og vilde hoteller.

Tantalus Drive

Endnu en Google Street View – denne gang på Hawaii. Tantalus Drive ligger i Honolulu, og tilbyder et hav af forskellige Hawaii-træer – blomster og -planter. Undervejs kommer man til adskillige udkigsposter, blandt andet et view over Punchbowl Crater.

Mississippi River State Water Trail

Oplev den mageløse flod på denne virtuelle tour af Mississippi River.

Museer & kunst

The Neon Museum

Tag på en guidet tur gennem Neon Museets Tim Burton – udstilling i Las Vegas. Videoen indeholder også fun facts om museets permanente udstilling.

The Metropolitan Museum of Art

Kunstudstillinger skal jo – ligesom alt andet i livet – helst ses live. Gennem skærmen får man ikke den samme stemning og fornemmelse for kunsten. Men gennem Google Arts & Culture kan man altså se en del af The Mets 150 års fødselsdagsudstilling. Du kan også se virtuelle versioner af MoMa og The Guggenheim.

National Museum of Natural History

Er ‘Nat på museet’ – filmen ikke nok, tilbyder The National Museum of Natural History også virtuelle ture. Gå på opdagelse i den permanente udstillingen, nuværende og tidligere udstillinger og mere. Der kan bruges mange timer på at undersøge dette pragtfulde museum – også virtuelt.

Kunstgallerier i NYC

Platform: New York er en ny online platform for 12 af New York Citys mest interessante gallerier. Her kan man nærstuderer de forskellige kunstværker, og lære mere om kunstnerne bag. 

Smithsonian National Museum of Natural History

Tag på virtuel rejse gennem naturhistorien hos Smithsonian, der ligger i USA’s hovedstad, Washington D.C.

Farverige vægmalerier i Florida

I St. Petersburgs gader er der bestemt ikke kedeligt! Her er der simpelthen kastes med farvepalletten. De smukke vægmalerier fortæller lokale historier, og der er flere end 500 af dem. Har man ikke lige muligheden for at gå op opdagelse i St. Peterburgs gader, kan man gøre det her.

Dyreliv

San Diego Zoo

Dette er USA’s mest besøgte zoo. Her kan man opleve koalaer, isbjørne og pingviner. Alt sammen uden at rejse sig. Se med på de forskellige live cams, og se, hvad dit yndlingsdyr laver.

National Aquarium

Hvis man er mere til farvestrålende fisk, gopler eller hajer, kan man tage et nærmere kig på disse live cams.

 

Slutteligt skal det naturligvis med, at der findes et hav af video, optagelser og ture på YouTube. Har man et specifikt sted eller unik oplevelse, som man gerne vil se (f.eks. inden man booker en rejse dertil – eller af ren og skær udlængsel) kan YouTube være et fremragende sted til en virtuel oplevelse rundt i USA. Vær bare opmærksom på, at de næsten udelukkende er lavet af privatpersoner, og det er nok smag og behag, om man synes det er interessant i længden, hvis der er for meget selfie-shot og lange monologer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button