Tag på virtuel roadtrip i USA, helt uden at forlade hjemmet

Hvad gør man, når man ikke har mulighed for at rejse til USA, lige når man vil og hvor man vil? Internettet har (naturligvis) en løsning på dette. Man kan nemlig opleve legendariske ruter, betagende nationalparker og smukke museer, helt uden at forlade sit hjem. Vil du opleve Route 66? Stå på Glacier Point i Yosemite? Eller måske se en gravplads med gamle neonskilte? Se her, hvilke online roadtrips man kan tage på, rundt i USA, og lad drømmene og udlængslen få frit spil.

Nationalparker

Bryce Canyon, Dry Tortugas og mere

Hidden Worlds of the National Parks er en interaktiv oplevelse, der lader dig udforske nogle af de mindre kendte nationalparker. Her kommer man på en 360 graders guidet tur, under vandet, på vulkaner og med vidunderlige udsigter. Man kan opleve: Kenai Fjords (Alaska), Hawaii Volcanos (Hawaii), Carlsbad Caverns (New Mexico), Bryce Canyon (Utah) og Dry Tortugas (Florida).

Acadia National Park

Acadia National Park er USA’s østligste nationalpark, og den eneste i hele New England. Parken er på hele 19,830 hektar langs Maines vilde kyst, med flot panoramisk udsyn over Atlanterhavet. Her er også hundreds af kilometers stier til vandring og cykling. Eftersom 90 procent af Acadia National Park ligger på kystøer, er det oplagt at opleve parken virtuelt, ved at tage på eCruise. Start turen nær fiskerbyen, Bar Harbour, og tag en tur på  Gulf of Maine, hvor man kan opleve sæler og havfugle.

Yosemite

Savner man Yosemite, eller har man aldrig været der, er her nu en oplagt mulighed for at kigge nærmere på en USA’s mest populære nationalparker. Gennem projektet Virtual Yosemite kan man udforske alle de mest kendte og flotte steder i Yosemite. Over 200 steder kan man besøge på denne 360 graders panoramatur.

Glacier

Kør på den smukke Going-to-the-Sun vej gennem Glacier National Park, mens du sidder hjemme i sofaen. Det kan du gøre med Google Street View, og se hvorfor denne strækning er blevet et National Historic Landmark. Der er ikke sparet på spektakulære views her.

Olympic National Park

100 kilometer fra Seattle, finder man Olympic National Park. Her er der adskillige økosystemer – inklusiv gletsjer-dækket bjerge, temperede regnskove og 113 kilometer med vild kystlinie. Dette verdensarv-område i Washington tiltrækker tre millioner gæster hvert år. Tag på en tour rundt i området med Google Earth, eller se NPS’s webcams, for at se live billeder af Lake Crescent, Hurricane Ridge og Kalaloch Creek.

Grand Canyon

Det er jo ikke ligefrem fordi andres billeder og optagelser kan opveje at stå i denne bjergtagende nationalpark. Grand Canyon er simpelthen åndeløs smuk. Men hos National Park Service tilbyder de alligevel en del forskellige virtuelle rejser gennem den unikke kløft. Det er jo heller ikke alle mennesker, der får muligheden for at rejse til dette vidunder – så for mange kan en virtuel rejse være det bedste alternativ.

Zion

Utah har så mange imponerende nationalparker, og Zion er på de flestes Bucket List. For at få en fornemmelse for den fantastiske park, kan man tage på en virtuel vandretur på en af parkens mest kendte stier – Angels Landing. For at se nogle af de best betagende steder i Zion, kan man tage på tour med Google Earth.

Great Smoky Mountains

Great Smoky Mountains National Park ligger langs grænsen mellem Tennessee og North Carolina. Parken er især kendt for sit rige dyre- og planteliv, og det er en af USA’s mest afholdte nationalparker, med over 12 millioner besøgende hvert år. Hvis man savner the Smokies, eller vil vide, hvorfor her er så populært, kan man tage et tour med Google Earth, eller tjekke nogle af de webcams som National Park Service (NPS) har opstillet. Her bliver billederne opdateret hvert kvarter, så man kan få en fornemmelse for vind og vejr.

Big Bend

Big Bend National Park i det sydvestlige Texas, ligger på grænsen til Mexico. Parken er en del af Rio Grande, bjergkæder, ørken og utrolige planter. Hvert år besøger knap en halv million denne afsides park. Få et glimt af de meget mørke nætter eller ensomme kløfter på NPS’s webcam, eller tag en tour med Google Earth.

Ikoniske ruter

Route 66

Udforsk the Mother Road gennem denne Google Voyager Tour, der lader dig se nogle af de mest episke stops på den legendariske rute. Her kan man komme ind i Cars-universet, gå gennem den store blå hval og nyde forskellige neonskilte.

Seward Highway

Rejs nedad Alaskas Seward Highway, der går mellem Seward og Anchorage, ved hjælp af Google Street View. Her er der dramatiske views, vanvittig smukke landskaber, bjerge og skove.

Tantalus Drive

Endnu en Google Street View – denne gang på Hawaii. Tantalus Drive ligger i Honolulu, og tilbyder et hav af forskellige Hawaii-træer – blomster og -planter. Undervejs kommer man til adskillige udkigsposter, blandt andet et view over Punchbowl Crater.

Museer

The Neon Museum

Tag på en guidet tur gennem Neon Museets Tim Burton – udstilling i Las Vegas. Videoen indeholder også fun facts om museets permanente udstilling.

The Metropolitan Museum of Art

Kunstudstillinger skal jo – ligesom alt andet I livet – helst ses live. Gennem skærmen får man ikke den samme stemning og fornemmelse for kunsten. Men gennem Google Arts & Culture kan man altså se en del af The Mets 150 års fødselsdagsudstilling. Du kan også se virtuelle versioner af MoMa og The Guggenheim.

National Museum of Natural History

Er ‘Nat på museet’ ikke nok, tilbyder The National Museum of Natural History også virtuelle ture. Gå på opdagelse i den permanente udstillingen, nuværende og tidligere udstillinger og mere.

Dyreliv

San Diego Zoo

Dette er USA’s mest besøgte zoo. Her kan man opleve koalaer, isbjørne og pingviner. Alt sammen uden at rejse sig. Se med på de forskellige live cams, og se, hvad dit yndlingsdyr laver.

National Aquarium

I samme tråd med live cams finder man en masse vanddyr – hvis man er mere til hajer og den slags.

Slutteligt skal det naturligvis med, at der findes et hav af video, optagelser og ture på YouTube. Har man et specifikt sted eller unik oplevelse, som man gerne vil se (f.eks. inden man booker en rejse dertil – eller af ren og skær udlængsel) kan YouTube være et fremragende sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs også

Close