Must-see vejsideattraktioner i Texas

Hvad enten man kører langs Route 66 eller er på rejse i en af Texas’ fede byer, er der rigeligt med vejside attraktioner, som man bør se. Vejside attraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Texas. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Texas’. Her er skøre biler, verdens største cowboystøvler og et øldåsehus. God fornøjelse!

Cadillac Ranch i Texas

13651 I-40 Frontage Rd, Amarillo

Cadillac Ranch i Texas

Cadillac Ranch er et af de mest ikoniske stop langs den legendariske Route 66. De farverige biler blev installeret af en gruppe hippier fra San Francisco – “The Ant Farm” I 1974. Siden er folk strømmet til, for at give deres bidrag til udstillingen. Der er ti biler, der er begravet med næsen nedad. Tag spaydåser med, så du kan lave dit helt eget præg.

Dalmatiner brandhane i Texas

Fire Museum of Texas, 400 Walnut St, Beaumont

Flickr/Kevin Trotman

Udenfor Beaumont’s Fire Museum of Texas finder man en syv meter høj brandbane, der er dekoreret som en dalmatiner. Denne vejside attraktion blev faktisk doneret til museet af Walt Disney. Disney fremstillede den som promovering for genudgivelsen af deres 101 Dalmatinere, i 1999. Brandhanen blev oprindeligt udstillet I Disney Land, Californien, inden den blev sent til Beaumont. Det er ikke helt verdens største brandhane (den er i South Carolina) – men den er helt særlig, og faktisk verdens største fungerende brandhane.

Øldåsehuset

222 Malone St, Houston

Texas
Flickr/Thomas Hawk

Pensionisten, John Milkovisch, brugte 18 år på at pleje dette øldåsehus- I dag er huset dækket af intet mindre end 50,000 tomme øldåser. Der er også brugt kapsler og flasker, som John placerede med stor nøjsommelighed.    John døde i 1988, og Hans kone Mary i 2002, men huset var så elsket af de lokale og kunstelskere, at en non-profit organisation siden har sørget for at bevare det specielle og skinnende hus.

Big Texan Steak Ranch

7701 I-40 East, Amarillo

Flickr/stevesheriw

Leder du efter en vejside attraktion, et Route 66-ikon, et mortal og en restaurant med vilde bøffer? Jamen så tage på Big Texan i Amarillo. Udenfor finder man en gul bygning med “Big Moo” (en kæmpe tyr, “Big Tex Rex” (en dinosaur i en cowboyhat), og en kæmpe cowboystøvle. Indendørs kan man nappe en typisk stor texansk steak-middag. Men den helt store attraktion er Steak Challenge. Siden 1960 har man kunne få et måltid gratis – hvis man kan spise op inden for en time. Måltiden er: en to kilo steak, rejecocktail, bagt kartoffel og salat. Velbekomme.

Giant Hog Stand

1112 S St Mary’s St, San Antonio

Så er der svin. Tidligere var der flere lignende bygninger rundt omkring i San Antonio – alle husede Frank’s Hog Stand. Bygningen forsvandt på et tidspunkt, men den blev heldigvis fundet, renoveret og flyttet til dens nuværende placering.

Eiffeltårn med cowboyhat i Texas

2025 S Collegiate Dr, Paris

Texas
Flickr/Thomas Millard

Byer, der hedder Paris, og som ikke er den i Frankrig, har det med at gerne ville kunne leve op til den oprindelige. Ofte opfører de en kopi af Eiffeltårnet, og Paris i Texas er ingen undtagelse. Men vi er jo i Texas, så der er da lige kommet en cowboyhat i toppen. Det unikke 18 meter høje Eiffeltårn stod færdig i 1995. Dengang havde det ikke en hat, men da en Paris-by i Tennessee byggede et højere tårn – besluttede man lige at overgå dem med en lille kuriositet. Det hele blev lidt ligegyldigt, da Las Vegas byggede sit meget højere Eiffeltårn. 

Prada Marfa i Texas

14880 US-90, Valentine

Hvis du kører midt i Texas, og du pludselig ser en Prada-butik – tror du måske, at du ser syner. Men den er altså god nok. Sådan da. Prada Marfa ligner en luksuriøs boutique, med merchandise og det hele. Men det har aldrig været en rigtig butik. Den falske Prada-butik er designet som i 2005, af kunstnerne Michael Elmgreen og Ingar Dragset, som en kunstinstallation. Siden har den tiltrukket adskillige turister. Det er da også en speciel vejside attraktion.

Verdens største pekannød

101 E Court St, Seguin, 

Seguin er hovedstad for pekannødder i Texas. Derfor er det helt naturligt, at det er her man finder verdens største af slagsen. I 1962 byggede en lokal tandlæge en 450 kilo tung pekannød, og placerede den foran rådhuset. I 20 år var dette monument det største af sin slags. Men så byggede nogle landmænd i Missouri en der var større. I 2011 besluttede Seguin, at de ville have æren tilbage. Derfor finder man den nye og fem meter lange pekannød ved Texas Agricultural and Heritage Center i byen.

Barney Smiths toiletbræt-kunstmuseum

239 Abiso Ave, San Antonio

I Barney Smith’s Toilet Seat Art Museum i San Antonio, kan man se omkring 1,500 toiletsæder, der er dekoreret med alt fra kassettebånd til   you can peruse more than 1,400 toilet seats decorated with found objects like cassette tapes, ballet tutus, and muslingeskaller. Barney, der stod bag dette vidunderlige projekt, var en pensioneret VVS’er. Han døde i 2019. Kunstmuseet kører heldigvis videre. Det er gratis at komme ind, men man skal have lavet en aftale.

Verdens største cowboystøvler

North Star Mall, 7400 San Pedro Ave, San Antonio

Flickr/John H. Gámez

Hvor skulle verdens største cowboystøvler ellers være, hvis ikke i Texas? Men faktisk blev støvlerne oprindeligt bygget for at blive udstillet i Washington D.C. Det vat Bob “Daddy-O” Wade, der fremstillede de ti meter høje støvler til USA’s hovedstad, i 1979. De nåede dog kun fire måneder i Washington D.C. inden de blev fragtet til et storcenter i San Antonio.

Glenn Goode’s Big People

1719 FM371, Gainesville

Flickr/Jay Weidenbach

Glenn Goode elskede glasfiberfigurer af alle størrelser og former. Foran sin forretning havde han stolt udstillet de muffler-mænd, som han gennem tiden har fået samlet. Der findes mange af disse glasfiberfigurer i USA, men denne samling er rigtig rigtig god, på ens Texas road trip. Glenn har sørget for, at samlingen bliver bevaret.

Verdens største dræberbi

704 Ramon Ayala Dr, Hidalgo

Hidalgo er verdens hovedstad for dræberbier. Det er byer sjovt nok ikke kede af. Faktisk omfavner de denne særhed, måske netop fordi, byen så adskiller sig fra alle andre. Borgmesteren var derfor også stolt, da han kunne afsløre den $20,000 dyre dræberbi, der er verdens største af sin slags.

Katedralen af skrald

4422 Lareina Dr, Austin

Texas
Flickr/Thomas Hawk

The Cathedral of Junk er præcis som det lyder: en kæmpe katedral, bygget af en hulens masse junk og skrald. Vince Hannemann begyndte at bygge denne affaldsbygning i sin baghave, tilbage i 1988. Her er der cykler, kabler, dukkehoveder og alt hvad der findes af skrald og affald. Hoarders go home. Da dette er en privatejet attraktion, skal man lave en aftale inden man besøge det spektakulære besøg.

Tex Randall i Texas

1400 N 3rd Ave, Canyon

Texas
Flickr/jenlovato

Hvis man vil se Texas’ største texaner, er det Tex man skal finde. Tex blev først lavet i 1959, af læreren William “Harry” Wheeler. En sand cowboy, og klassisk texansk og amerikansk: Kæmpestor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button